Posledních pár dní budou teploty nad 10 stupňů, pak se výrazně ochladí

Konec října bude ještě relativně teplý
Facebook
Konec října bude ještě relativně teplý

Na konci října jsme už byli zvyklí i na sněhové přeháňky. Následujích pár dní zřejmě nic takového nehrozí, alespoň v nížinách zůstanou teploty nad deset stupňů. Konec měsíce tak bude relativně teplý, mrznout by nemělo dokonce ani v noci. 

reklama

Následující týden se budou teploty pohybovat zhruba ve stejných mezích, jaké byly poslední dny. Průměrné denní teploty budou kolem jedenácti stupňů, noční klesnou na čtyři, což je o něco víc, než bývá v tomto ročním období zvykem. Sluníčka se však příliš nedočkáme. Převládat totiž bude hlavně oblačno až zataženo. 

Nejteplejším a pravděpodobně i nejkrásnějším dnem týdne bude úterý. Teploty mohou vyšplhat až na krásných šestnáct stupňů a při roztrhání oblačnosti se objeví i slunce. Půjde tak možná o úplně poslední den letošního roku, kdy se ven odvážíme jen v krátkém tričku. Na konec října to není vůbec špatné. 

První listopadové dny však už budou o něčem zcela jiném. Noční teploty postupně spadnou na tři stupně a později i na nulu. Denní teploty pak vystoupají maximálně na šestku. Sněžení se z hor pomalu přesune i do nižších poloh. 

Průměrná teplota v tomto období je 5,2 °C. Nejchladnější počasí bylo zapsáno v roce 1965, kdy průměrná teplota dosáhla 2 °C. Opačný extrém zaznamenali meteorologové v roce 2013, a to 8,2 °C. Průměrný úhrn srážek činí 43 milimetrů.

 

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/poslednich-par-dni-budou-teploty-nad-10-stupnu-pak-se-vyrazne-ochladi-27064
reklama
#poslední týden #počasí příští týden #ochlazení #počasí #podzimní počasí

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.