Požár rodinného domu napáchal škody za 2 miliony

Požár pohltil celou střechu a půdu
HZS Středočeského kraje
Zobrazit fotogalerii (4)
Požár pohltil celou střechu a půdu

Zvláštní důvod měl požár v obci Zvírotice na Příbramsku. Hasiči na jeho uhašení potřebovali i automobilovou plošinu. 

reklama

K požáru v dvojpodlažním domě ve Zvíroticích vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči. Příčina požáru mnohé překvapí. 

"Včera 29. listopadu krátce před půl osmou byl oznámen na tísňovou linku středočeských hasičů požár v rodinném domě v obci Zvírotice na Příbramsku," potvrdil tiskový mluvčí hasičů Ladislav Holomčík. 

"K uhašení jsme použili šest cisternových stříkaček a jednu automobilovou plošinu," popsal detaily zásahu Ladislav Holomčík. Během požáru došlo k částečnému propadnutí stropní konstrukce mezi prvním a druhým podlažím a také mezi druhým podlažím a půdou. Bylo proto nutné část stropu rozebrat a dostat se tak ke skrytým ohniskům rychle se šířícího požáru. Teprve po dvou hodinách se hasičům podařilo požár lokalizovat a další hodinu trvalo jej zcela zlikvidovat.

Podle prvotního průzkumu šlo o požár dřevěného stropu v prvním patře, nakonec se však ukázalo, že příčina požáru byla jiná. Oheň se rozhořel kvůli technické závadě na komínu, došlo totiž k prasknutí komína v mezistropu. Škoda na rodinném domě je 2,5 milionu, důležité však je, že nikdo nebyl zraněn. 

reklama
#hasiči #požár #oheň #rodinný dům #Příbram #Zvírotice #požár rodinného domu #komín #prasklina komína

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.