Pozor! ČHMÚ vyhlásil ve Středočeském kraji výstrahu proti ledovce

Ledová kalamita

Počasí přeje zlomeninám, přes den se teploty pohybují nad bodem mrazu, v noci ale spadnou pod nulu.

reklama

Podle Českého hydrometeorologického ústavu bychom měli být ostražití. Současný stav počasí není lidem příliš nakloněn. Může se tvořit ledovka. Pozor by si měli dávat především starší lidé a lidé se sníženou pohyblivostí. V tomto případě je lepší nevycházet!

Ve dne se ve Středočeském kraji rtuť teploměru dostala k+1 stupni, v noci naměříme až -5 stupňů, po zbytek dne a v noci má zároveň sněžit. To znamená ideální podmínky pro ledovou kalamitu. Zpozornět by měli i řidiči. Místy se totiž mohou objevit mrznoucí mlhy.

Ve fotogalerii uvidíte, že taková ledová kalamita může být pro oko fotografa krásná, ta naše pochází z konce roku 2014. Její nebezpečí ale podceňovat nemůžeme.

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/pozor-chmu-vyhlasil-ve-stredoceskem-kraji-vystrahu-proti-ledovce-19323
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.