Praktický časový plán, jak péct cukroví. Nic se nezkazí a nic neztvrdne!

Naplánujte si s námi, kdy budete co péct
Naplánujte si s námi, kdy budete co péct

Vánoce se kvapem blíží, máte pocit, že nevíte, kde vám hlava stojí? Zůstaňte v klidu s naším plánem, díky němu budete mít dost cukroví a nic se vám nezkazí ani neztvrdne. 

reklama

1. Fáze 20 dní před Vánoci

Dvacet dní před Vánoci je čas na cukroví, které musí trochu změknout. Už se vám někdy stalo, že jste chroupali příliš tvrdé kokosky a zázvorky? Není to chybou receptu, ale právě tím, že se cukroví nenechá odpočinout dost dlouho. Chvilku si počkat v krabičce na chladném místě můžou nejen kokosky a zázvorky, prospěje to i perníčkům a lineckému. (Linecké je dobré upéct 20 dní předem, ale natřít marmeládou až týden před Vánoci, marmeláda se do těsta vsákne jen částečně, přesně tak, jak si to přejeme.

2. Fáze 14 dní před Vánoci

Teprve 14 dní před Vánoci nastává ten největší nápor na pečení. Je samozřejmě na vás, kolik toho budete chtít zvládnout. Na každý pád je to ideální doba na upečení medovníku, florentýnek a nebo i rohlíčků. Pusinky zůstanou křupavé, ale musíte si dát pozor, abyste je neoťukali v krabici. Stejné je to s medvědími prackami. Marokánky budou taky nejlepší až po dvou týdnech, stejně tak salámek a nebo laskonky a vosí hnízda. Tady je však nutné upozornit na to, že krémem se laskonky a vosí hnízda ještě neplní. S tím počkáme až na týden před 24. prosincem.

3. Fáze 7 dní před Vánoci

Krémové vánoční cukroví je nejlepší vyrobit až týden předem. Jedině tak se vyhnete zkaženému krému a mýdlové chuti nebo plísni. Ať jste zvyklí dělat jakékoliv krémy, tak bude nejlepší s nimi nezačínat dříve, než je to nutné. Obecně lze říci, že máslové krémy vydrží více nežli ty tvarohové. Je jedno, jaké přesně má krém složení, zkrátka košíčky, rafeelo, rolády a krémové rohlíčky nechte až na týden před Štědrým dnem. Pokud zdobíte cukroví čerstvým ovocem (košíčky s ovocem a želatinou), bude možná rozumnější s tím počkat ještě těsněji před dnem D.

4. Fáze Vánoce

Podle plánu vychází na poslední fázi hlavní krok, abyste si cukroví správně užili. Totiž naskládat všechno cukroví na krásný talířek nebo tácek. Jedině tak přijde ta pravá vánoční atmosféra a vy si budete moct užít Vánoc, jak je máte rádi.  

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/prakticky-casovy-plan-jak-pect-cukrovi-nic-se-nezkazi-a-nic-neztvrdne-27877
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.