RECEPT na výborné belgické vafle. Ke kávičce jako stvořené
Skvělé belgické vafle. Mohou být i ve zdravé variantě
25. 12. 2016
Autor: Sarka Turcekova
Neříkejte, že už vám jídlo leze i ušima. Vánoční cukroví je jedna věc, ale takové vafle k odpolední kávičce jsou záležitostí, kterou byste si měli dopřávat celoročně. Právě o svátcích je nejlepší čas povolit opasek a vychutnat si vafle, které nejsou ani tak sladké jako cukroví. Takže ani tolik nezhřešíte.
reklama
Máte chuť na něco jiného, než jen přeslazené vánoční cukroví, nebo jste letos líní cokoliv dělat? Vyzkoušejte alespoň tyhle vafle. Jestli máte doma vaflovač, budou se dělat bez námahy, ale i pokud nemáte, zvládnete je levou zadní. Nejsou ani tak sladké, hodí se jako zákusek jak k ranní nebo odpolední kávě nebo k čaji. Svátky ještě nejsou u konce, oslaďte si volnou neděli.
Budete potřebovat (4 porce):
- Mléko 150 ml
- Vejce 3 ks
- Rostlinný olej 7 lžic
- Hladká mouka 175 g
- Cukr krystal 1 lžíce
- Prášek do pečiva 2 lžičky
- Sůl 1/2 lžičky
A jak na to?
- V míse smícháme suché přísady.
- Oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme do tuha.
- K suchým přísadám přidáme olej, mléko a žloutky a šleháme, dokud není těsto hladké.
- Přidáme ušlehané bílky.
- Hotové těsto nalijeme do přístroje na vafle a pečeme asi 5-7 minut.
- Podáváme s javorovým sirupem, marmeládou, medem nebo nutellou.
reklama
reklama
reklama