Rekonstrukce zdibských ulic stála 12 milionů. Je to jen začátek

Ulice Chaberská a Na Brnky se rekonstruovaly přes 3 měsíce

Ve Zdibech se rekonstruovalo a rozhodně tomu není konec. "Přetížená dopravní situace často vyvolávala negativní, někdy i legrační emoce. Je to však po letech „první vlaštovka“ ve snaze zlepšovat místní komunikace směrem k satelitům," uvedl místostarosta Žáček.

reklama

V průběhu 3,5 měsíců se rekonstruovaly dvě zdibské ulice. "Rekonstrukce se týkala ulic Chaberská, Na Brnky II.etapa, kde proběhla výměna povrchů a ulice Na Brnky III. etapa, která zahrnovala odvodnění komunikace, veřejné osvětlení, vybudování 2 kusů vsakovacích nádrží. Zde došlo také k překládce vedení O2 a ČEZ. Stavba byla na tři týdny přerušena archeologickými pracemi," uvádí místostarosta Jiří Žáček (Z11).

Původní projekt za 18 milionu korun byl krácen s ohledem na peníze, které Zdiby dostaly v červenci z ROP Střední Čechy. Jednalo se o částku 10 038 172 korun. Obec Zdiby na rekonstrukci vynaložila částku 2 170 895 korun. Práce začaly 14. srpna  a skončily 30. listopadu.

"V příštím období nás čeká dotažení některých nedostatků, které se objevily v projektové dokumentaci během realizace, obrubníky v Chaberské, dopravní značení a následně pokračování v budování chodníků, veřejného osvětlení a dokončení silnice Na Brnky po horizont," prozradil místostarosta, podle něhož se po letech jedná o "první vlaštovku" ve snaze zlepšovat komunikace vedoucí směrem k satelitům (Brnky, Holosmetky, Zlatý kopec).

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/rekonstrukce-zdibskych-ulic-stala-12-milionu-je-to-jen-zacatek-18432
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.