Sedm kulí jako v Sarajevu

Pořádně hořkou příchuť mělo první přípravné utkání pro kolovratské fotbalisty. Na šest obdržených gólů budou muset co nejdříve zapomenout.

reklama

Herní převaha hráčů z SK Horní Měcholupy vygradovala už v 7. minutě, kdy se po střele k tyči fotbalové brány ujali poprvé vedení. 0:1. Ani v následujících minutách se domácí nepřestávali bránit vytrvalému tlaku Hornoměcholupských. S několika slibnými šancemi soupeře si však kolovratské obranné řady dokázaly ještě poradit. V 37. minutě tomu už bylo jinak. Skrumáž hráčů uvnitř velkého vápna znesnadňovala přehled o situaci brankáři Třešňákovi, který na vyslanou střelu do rohu branky nestihl včas zareagovat. 0:2. Paradoxně se po obdrženém gólu osmělili i Kolovratští, kteří o dvě minuty později zahrávali svůj první roh. Následnou situaci ještě stačili obránci Měcholup úspěšně zlikvidovat, avšak střelu z 41. minuty zastavila až síť za gólmanem Čápem. 1:2. K obratu se nadechující Kolovraty „přidusil“ hornoměcholupský Bláha, který krásnou ranou ze standartní situace vrátil hostům klid. 1:3. Bezprostředně poté rozhodčí duelu odpískal poločasovou přestávku.

 

Brankový výčet ve druhém dějství utkání načal v 59. minutě Studecký z Horních Měcholup. 1:4. Nepopulárního „bůra“ domácí sklidili v 66. minutě po dalekonosné střele, po které balon proplachtil nad natahujícími se rukavicemi Maštery, nového muže v kolovratské brance. 1:5. Oproti prvnímu poločasu nepřineslo druhých 45. minut už „větší“ herní nasazení i počet gólových příležitostí ani od jednoho z pražských týmů. I přes tuto skutečnost zůstala hornoměcholupská bilance vstřelených gólů stejná. Poslední, šestá, branka hostů padla v 81. minutě. Tehdy Karvanek nejprve vystihl křižnou přihrávku mezi brankářem a obráncem a lehce nabytý míč posléze dokopl do odkryté branky. 1:6.

 

„Výsledek ovlivnily dvě věci. Byl to fakt, že soupeř hraje o dvě třídy vyšší soutěž, což se muselo projevit na jeho kvalitě. Byla to i skutečnost, že kluci jsou teprve na začátku přípravy, zatímco pro Měcholupy to byl jeden z posledních testů před prvním mistrovským utkáním. Výsledek proto nevnímám nikterak dramaticky. Dnešní zápas nám tak alespoň ukázal, na čem je v přípravě potřeba zapracovat,“ zhodnotil utkání Pavel Hrubý, trenér kolovratského A mužstva.

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/sedm-kuli-jako-v-sarajevu-14921
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.