Silvestr jen v Praze zaměstná stovky lidí. Připravte se na dopravní omezení

Silvestr přináší každoročně mnoho zranění. Pozor na pyrotechniku i alkohol
Silvestr přináší každoročně mnoho zranění. Pozor na pyrotechniku i alkohol

Silvestr a Nový rok se ponesou ve znamení oslav a to znamená i mnoho práce navíc pro policisty, zdravotníky i hasiče. Motoristé zase musí čekat určitá omezení provozu, zvláště na místech, kde bude docházet ke shromažďování většího počtu lidí.

reklama

Pražští policisté, hasiči a záchranáři jsou připraveni na oslavy konce roku v centru metropole. Na bezpečnost, dodržování veřejného pořádku, ale i plynulost silničního provozu budou dohlížet stovky policistů. Záchranáři posílí noční službu, nasadí i záchranářský kamion Golem. Hasiči budou ve všech základnách sloužit v plném počtu.

Dopravní omezení na Nový rok

Zvýšená bezpečnostní opatření budou pokračovat 1. ledna vpodvečer v souvislosti s novoročním videomappingem na budovu Národního muzea, omezen bude provoz na magistrále. Dopravní omezení na Nuselském mostě mohou nastat kvůli ohňostroji v Praze 2.

Pozor na kapsy

Do zajištění bezpečnosti v centru Prahy se při silvestrovských a novoročních oslavách zapojí policisté z pořádkové, cizinecké, dopravní a kriminální služby. Zaměří se mimo jiné na odhalování kapesních krádeží.

Novoroční projekce i ohňostroj

Policie v úterý v 16:00 uzavře pro automobily vjezd na Václavské náměstí. Na Nový rok mezi 18:00 a 21:00 bude opakovaně uzavřen provoz na magistrále v centru města ze směru od Hlavního nádraží k Nuselskému mostu. Na budovu Národního muzea bude v 18:15, 19:15 a 20:15 pouštěna novoroční projekce. Kvůli novoročnímu ohňostroji v Bastionu nad Parkem Folimanka, který pořádá spolek Ohňostroj pro Prahu, od 18:00 až do ukončení ohňostroje nebude možné použít lávky u Nuselského mostu. "V případě potřeby bude na nezbytně dlouhou dobu omezen provoz na Nuselském mostě," dodala mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Pomůže i Golem

Pražská záchranná služba na silvestra posílí noční službu o pět záchranářských a jednu lékařskou posádku. Ve Štěpánské ulici v centru Prahy bude stát kamion Golem, jehož osazenstvo bude posíleno o 15 zdravotníků, řekla dnes na dotaz ČTK mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. V běžných dnech je v pohotovosti 37 posádek včetně letecké záchranné služby a koronera, doplnila.
Hasiči budou v plném obsazení sloužit na svých základnách. "Do centra Prahy, tedy míst s největší koncentrací osob, máme dojezdové časy v řádech minut. Na Václavské náměstí jsou to tři minuty, na Staroměstské náměstí pět minut," uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/silvestr-jen-v-praze-zamestna-stovky-lidi-pripravte-se-na-dopravni-omezeni-55877
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.