Slavíme den židovských památek: Navštivte brandýskou synagogu a hřbitov

Na den židovských památek zajeďte do brandýské synagogy
Zdroj: commons.wikimedia.org
Na den židovských památek zajeďte do brandýské synagogy

Židovská obec v Praze připravila na neděli den židovských památek, který se slaví po celé České republice. U nás v kraji si udělejte výlet například do Brandýsa nad Labem. Ve zdejší synagoze vám povypráví o historii židovských památek i o jejich péči.

reklama

V neděli 14. srpna 2016 bude v rámci prvního Dne židovských památek v ČR otevřeno čtyřicet dva vybraných židovských pamětihodností v Čechách, na Moravě a Slezsku.

Do dnešní doby se dochovalo kolem 200 synagog a 370 židovských hřbitovů.

Návštěvníci budou moci navštívit hřbitovy a synagogy, které nejsou volně přístupné nebo prošly v posledních letech nákladnou rekonstrukcí.

Využijte letní počasí k návštěvě brandýské synagogy a přilehlého hřbitova. Jejich brány se pro návštěvníky otevřou od deseti hodin ráno a přístupné budou až do pěti hodin odpoledne. Pražská Židovská obec si pro návštěvníky připravila vyprávění o historii židovských památek v regionu i o nákladech na jejich údržbu.

reklama
#synagoga #Den židovských památek #brandýská synagoga #židovský hřbitov

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.