Starostka Hana Borovičková: Vánoce si v Průhonicích užíváme

Starostka obce Průhonice PhDr. Hana Borovičková
Starostka obce Průhonice PhDr. Hana Borovičková

Paní starostku jsme zastihli na otevírání nové části Alzheimercentra. Dozvěděli jsme se, že aktuálně obec řeší kriminalitu, ale žije Vánocemi. A příští rok dokončí rekonstrukci základní školy.

reklama

Jaká je spolupráce mezi obcí a Alzheimercentrem?

Obec vyšla záměru vstříc v územním plánu. Úřad také záměr podporoval i přes počáteční nesouhlas části veřejnosti, která se bála například dopravní zátěže. Běžná spolupráce je s obecní policií. Často naše matrikářky asistují při vypořádání životních záležitostí klientů. Také Technické služby Průhonic podpořily vznik centra údržbou prostranství a zeleně. 

Jaké věci teď nejvíc řešíte ve vedení obce?

Zastupitelstvo se teď hodně zabývá bezpečnostní situací v obci, vzhledem k poloze při dálnici a blízkosti čestlické komerční zóny. Máme pověst sídla, kde bydlí řada movitých lidí a snažíme se zlepšit podmínky pro bezpečný život. Občané vnímají, že v posledních dvou měsících došlo ke čtyřem vloupáním v jedné lokalitě. 

Jak prožíváte v Průhonicích advent?

Děláme řadu akcí k Vánocům, dnes budou mít v sokolovně vystoupení děti základní a mateřské školy. Vánoce si v obci užíváme. Hodně lidí chodí na akce a koncerty, instalovali jsme nové jesle na náměstí a máme hezky osvětlený strom. Snažíme se vytvořit vánoční atmosféru.

Jaké události předpokládáte v roce 2016?

Připravuje se výstavba rodinných domů v lokalitě bývalé slévárny, kde došlo ke změně funkčního využití území z výroby na bydlení. To občané asi uvítají. Velkou rekonstrukcí prochází naše základní škola. To je asi největší obecní projekt a měl by být v příštím roce dokončen. Kapacita základní školy by se měla zvýšit na 510 žáků. Průhonice jsou spádovou školou pro okolní obce, kde především došlo k velkému nárůstu obyvatel a přichází odsud zhruba 50 % žáků. Proto to bude významný příspěvek pro průhonické i celé okolí.  

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/starostka-hana-borovickova-vanoce-si-v-pruhonicich-uzivame-18781
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.