Středočeský kraj bez elektřiny. Silný vítr nadále komplikuje životy

Silný vítr se blíží do České republiky
Foto: Facebook
Silný vítr se blíží do České republiky

Kvůli silnému větru je ve Středočeském kraji bez elektřiny zhruba 10 000 odběratelů. Hasiči dál vyjíždějí k popadaným stromům, problémy jsou i v dopravě. V části kraje nadále trvá kalamitní stav, který vyhlásil ČEZ.

 

reklama

Mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová potvrdila, že jsou hasiči stále voláni k popadaným stromům nebo uvolněným střechám. Od pondělních 21:00 do dnešních 8:00 zasahovali hasiči u 136 událostí, minimálně 120 z nich mělo souvislost s bouří Sabine.

Od nedělních 22:00 se tak hasiči ve středních Čechách zabývali více než 1 300 událostmi. Práci jim komplikuje i rozsáhlý požár haly v Úvalech u Prahy, vyhlášený byl třetí stupeň poplachu ze čtyř možných, kolem 8:00 byl snížen na druhý.

Středočeský kraj je s Královéhradeckým nejpostiženější, co se odběratelů bez elektřiny týče. "Předpokládáme, že se nám většinu zákazníků podaří připojit zpět k distribuční soustavě během dnešního dne," řekla mluvčí společnosti ČEZ Soňa Holingerová.

Problém s dopravou

Problémy přetrvávají v dopravě, omezený provoz je na řadě železničních tratí. Kvůli silnému větru mohou nabírat až hodinová zpoždění vlaky na trati ze Všetat do Mladé Boleslavi, mezi Rakovníkem a Kladnem se mohou vlaky zpožďovat až o 40 minut. Zpožděné mohou být i vlaky mezi Berounem a Rakovníkem, kde vypadlo napájení staničního zabezpečovacího zařízení ve stanici Roztoky u Křivoklátu.

S problémy musí počítat i řidiči aut. U Petrovic na Příbramsku narazilo auto do spadlého stromu, nikdo se nezranil. U Žďáru na Rakovnicku převrátil vítr návěs nákladního automobilu.

reklama
#vítr #ČEZ #elektřina #Sabina

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.