Středočeský kraj se připravuje na riziko migrační vlny

Do Evropy míří uprchlíci z válečných zón. Migrační vlna se naší země zatím nedotkla, i přesto se Středočeský kraj připravuje na vznik možné krizové situace.

reklama

Uprchlíci sem míří zejména ze Sýrie a některých afrických zemí. Tato migrační vlna se České republiky zatím výrazně nedotkla. Středočeský kraj se ovšem vznik možné krizové situace připravuje a o stavu připravenosti byla v pondělí 13. července informována i Rada kraje.

Středočeská policie zatím žádné zvýšení počtu nelegálních migrantů v našem regionu nezaznamenala. To neznamená, že tomuto problému kraj v případě dalšího zhoršení situace nemusí čelit.

„Je proto důležité, abychom byli na případná bezpečnostní rizika připraveni. Mezi taková preventivní opatření patří třeba spolupráce s ministerstvem vnitra při mapování potenciálně vhodných objektů pro ubytování případných migrantů či zabezpečení personálního zajištění stálé pracovní skupiny Krizového štábu Středočeského kraje a odborné přípravy jejích členů,“ vyjádřil se hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Pokud by počty zachycených nelegálních migrantů překročily během několika dnů 750 osob denně, popřípadě opakovaně 5 tisíc měsíčně nebo 10 tisíc ročně, byl by vyhlášen krizový stav. Přestože oproti letům před vypuknutím uprchlické krize migrantů přibylo, tak v současnosti se počet zachycených osob těmto limitům nepřibližují. Ku příkladu středočeská cizinecká policie eviduje na území kraje od konce dubna k 13. červenci necelých 90 zadržených nelegálních migrantů.

 

Mohlo by vás zajímat

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/stredocesky-kraj-se-pripravuje-na-riziko-migracni-vlny-14435
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.