Tato miska byla prohlášena za nebezpečný výrobek

Dekorovaná béžová miska s barevnými pruhy byla ve středu 12. srpna 2015 stanovena Ministerstvem zdravotnictví jako nebezpečný výrobek.

reklama

MIska „EH EXCELLENT HOUSEWARE" je prodávána nezabalená, má béžovou barvu a je dekorována pruhy.

Tento výrobek nesplňuje požadavek právního předpisu Evropského parlamentu a Rady, podle něhož musí být vyroben tak, aby za obvyklých nebo předvídalených podmínkách neuvolňoval své složky do potravin v množství, které by mohlo ohrozit lidské zdraví.

Laboratorními testy bylo prokázáno, že výrobek uvolňuje za předvídatelných podmínek v nadprůměrném množství melanin a formaldehyd.

 

  • Melanin může způsobit poškození ledvin.
  • Formaldehyd vyvolává bolesti hlavy a zánět nosní sliznice, také dráždí oči a vyvolává slzení. Může vyvolávat alergické reakce nebo způsobovat podráždění, protože se rychle vstřebává kůží.
https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/tato-miska-byla-prohlasena-za-nebezpecny-vyrobek-15270
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.