Tip na skvělé koupání: Poděbradská oáza láká lidi z širokého okolí

Poděbradské Jezero je tím pravým místem, kde strávit parné odpoledne
koupalistejezero.cz
Zobrazit fotogalerii (3)
Poděbradské Jezero je tím pravým místem, kde strávit parné odpoledne

Nejnavštěvovanější koupaliště na Nymbursku konečně zahájilo novou sezonu. Město navíc připravilo zajímavé novinky pro návštěvníky a také jedno překvapení.Co se u poděbradského jezera chystá a mělo by udělat návštěvníkům opravdu tak velkou radost?

reklama

Každá nová sezona samozřejmě znamená pro provozovatele velké přípravy, aby celé místo bylo znovu po roce pro návštěvníky co nejvíce atraktivní. V lepším případě je fajn překvapit nějakou tou novinkou. 

Hlavní pláž koupaliště je asi 1 800 m2 velká písečná plocha a 9 000 m2 travnatá plocha.

"Před zahájením sezony jsme provedli každoroční provizorní úpravy a úklid. Vyčistili jsme pláže od plevelu, urovnali terén po řádění divokých prasat, několikrát posekali trávu a také vybudovali chodníček ke skluzavce a doplnili mobiliář a lavičky," popsala průběh příprav Marie Molínová z Technických služeb města Poděbrady. 

"V letošním roce jsme rozšířili zázemí pro naše návštěvníky kempu, kterým jsme zde vybudovali kompletně vybavenou kuchyň," potěšila Molínová určitě stovky turistů, kteří kemp každoročně využívají a mají zájem si jídlo připravovat sami a nevyužívat zdejších občerstvení.

Čím poděbradské jezero láká?

Kromě již zmiňovaného kempu si na své přijdou i sportovní nadšenci. Jezero totiž nabízí desítky aktivit, kterými mohou všichni zájemci zabít nudu.

Vstupné na Jezero činí 50 Kč pro dospělé a 30 Kč pro děti a důchodce. Je také možné využit rodinné vstupné za 90 Kč (rodiče + 2 děti do 15 let). Po 17. hodině se platí poloviční vstupné, přičemž provozní doba koupaliště končí ve 20 hodin

"Návštěvníci mohou využívat přímo v areálu koupaliště dvě antuková hřiště na nohejbal a také plážový volejbal. Během sezony zde probíhají různá ligová klání a také turnaje," popsala Molínová. 

Vítanou novinkou bude bezesporu také připravované minigolfové hřiště, které by v průběhu prázdnin mělo v této lokalitě vyrůst. "Osmnáctidráhový minigolf bude vybudován v severní části areálu a bude do něj možné vstoupit nezávisle od vstupu do areálu Jezera," uvedl starosta města Ladislav Langr. 

Stavba by měla být dokončena v srpnu. Momentálně se hledá vhodný provozovatel minigolfu a další detaily zatím nejsou k dispozici. V každém případě nová sezona Jezera je již v plném proudu. 

reklama
#Poděbrady #koupaliště #koupání #jezero #voda #vedro #teplo

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.