Tipy a triky: Zkuste cibulový koláč!
Nevíte-li, co dobrého uvařit, zkuste Alsaský cibulový koláč, budete se zaručeně olizovat!
Ingredience
čerstvý kravský sýr
slanina
cibule
česnek 3 stroužky
sůl
pepř
Na těsto:
hladká mouka 400 g
voda 1 dcl
droždí 3/4 kostky
olivový olej 1 lžíce
sůl
Postup práce
Do mísy nasypte hladkou mouku, sůl, droždí, nalijte vodu a olivový olej - ze směsi vypracujte hladké těsto.
Těsto přikryjte fólií a nechte hodinku pěkně kynout v lednici.
Mezitím si rozehřejte pánev a orestujte na ní nakrájenou slaninku a cibuli.
Do čerstvého sýru přimíchejte sůl, pepř a nakrájené 3 stroužky česneku.
Vykynuté těsto rozválejte a opatrně přeneste na plech, potřete ochuceným sýrem a posypejte směsí cibule a slaniny.
Plech vložte do rozehřáté trouby a pečte přibližně 5 minut při 220 stupních. Upečený koláč nakrájejte a podávejte ideálně se sklenkou dobrého vína.