Tři andělské zdravotní sestřičky

Tři oceněné sestřičky
Fotografie: Petr Šedivý
Tři oceněné sestřičky

Často podceňované sestřičky se předvedly! Třem zdravotním sestřičkám se podařilo zachránit lidské životy. Získaly za to ocenění Andělé v modrém. Odznak jim teď bude připomínat jejich skvělý zásah a zachráněné, kteří by jinak zemřeli.

reklama

Sestřičky jsou často špatně zaplacené ženy, které zachraňují život. Jejich práce je náročná, odborná a přitom veškerou pozornost a obdiv sklízejí doktoři. Jenže i sestřička vám klidně může zachránit život.

Ocenění Andělé v modrém získaly: Dana Henzelínová, Eva Hlušičková a Dana Stejskalová. Tyto tři zdravotní sestry přímo ve svých ordinacích zachránily lidské životy. Jako výraz díků a uznání obdržely čestný titul Anděl v modrém a speciální pamětní odznak. "U zachráněných, kterým zdravotní sestřičky pomohly, by jinak došlo k okamžitému úmrtí," potvrdil Miloš Navrátil​. "Titul jsme udělili vůbec poprvé v historii. Myslíme si, že si ho sestřičky zaslouží," dodal.

„Zachránit lidskou bytost je čin, který si musíme zapamatovat. Navždy,“ vysvětlila Monika Pálková, náměstkyně ministra vnitra pro řízení sekce sociálního, zdravotnického a právního zabezpečení.

 

 

reklama
#ocenění #sestřička #modrý anděl

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.