Tropy, bouřky, přívalové deště i kroupy, to bude konec týdne!

Nejdříve přijdou tropy, po nich budou následovat velmi silné bouřky
Zdroj: pixabay.com
Nejdříve přijdou tropy, po nich budou následovat velmi silné bouřky

Ve středu ještě očekáváme příjemné letní teploty, od čtvrtka budou útočit tropy! Kolik naměříme a kdy horka pominou?

reklama

Od čtvrtka budou Česko atakovat vysoké až velmi vysoké teploty. Co říká Český hydrometeorologický ústav? „Aktuálně není v platnosti výstraha na nebezpečné hydrometeorologické jevy, ale od čtvrtka 23. 6. očekáváme vysoké až velmi vysoké teploty.“

Naměříme teploty i přes třicet stupňů Celsia. To potrvá až do víkendu. Během soboty a neděle se začnou objevovat velmi silné bouřky a přívalové deště, které sérii dní s tropickými teplotami ukončí. „Vysoké teploty budou o víkendu od západu postupně ukončené přecházející studenou frontou. Ta bude místy doprovázena silnými až velmi silnými bouřkami,“ říká Český hydrometeorologický ústav.

A co dělat ve vedru? Ideálně zajít si někam k vodě. Víte, kde najdete ta nejlepší přírodní koupaliště ve Středočeském kraji? Kam na letní koupačku? Velký přehled je tady.

Jak bude?

Středa se ponese v duchu polojasné oblohy, na horách se objeví ojedinělé přeháňky. Během odpoledne oblačnost zmizí. Naměříme do 28 stupňů. Ve čtvrtek a v pátek naměříme až 36 stupňů Celsia. Už od pátečního večera se budou od západu tvořit bouřky. Během víkendu potom přejde studená fronta přes celou republiku. Očekáváme silné bouřky, přívalové deště i kroupy!

reklama
#horké počasí #předpověď počasí #teplé počasí #bouřky #kroupy #přívalové deště #silné bouřky #přívalový děšť

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.