Turistika, výročí Josefa Suka či staré pověsti aneb první historický týden roku 2016

Přidejte se i vy k nadšeným turistům
Přidejte se i vy k nadšeným turistům

První dny roku 2016 nám z historických námětů připomněly narození skladatele Josefa Suka, ze starověku přivedly Tři krále a vyzvaly nás ke turistickým pochodům. Zároveň jsme navštívili místa spojená s naší pravěkou minulostí.   

reklama

 

 

                                                             

                      

 

Nový rok jsme zahájili vzpomínkou na počátky české státnosti a křesťanství u nás. S obojím se pojil Kostel sv Klimenta na Levém Hradci.   

 

 

Tento týden začal pondělním  výročím Josefa Suka, který se narodil před 142 lety v Křečovicích.

 

 

 

                                      

   

V úterý přišla na řadu otázka, zda je něco pravdivého na pověstech kolem Kazína a jestli na tom vůbec záleží, když kraj Krokovy dcery nabízí především úžasný tip na výlet a relaxaci. V předchozím století ocenili okolí Lipnic hlavně trampové.

 

 

Na středu připadli tento rok Tři králové, svátek jímž skončily Vánoce, tak jsme jim vyšli vstříc do Příbrami. Tam naštěstí neřádili ti falešní. Zároveň si naši čtenáři mohli přečíst plány s charitativní Tříkrálovou sbírkou a srovnání postav králů s biblickým příběhem.     

 

 

                                                                                   

Čtvrtek znamenal obří skok zpátky v čase, když jsme zkoumali dějiny Dolních Břežan, bohaté na svědectví o osídlení starých Keltů i středověké rozbroje.                                                                    

 

 

 

 

A konečně v pátek jsme se zamysleli nad pravdivostí jedné známé písně, když přišel čas na historii hradu Okoř a místní Tříkrálový pochod.

 

 

 

Doufáme, že započatý rok se stane šťastnou součástí vaší osobní historie!

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/turistika-vyroci-josefa-suka-ci-stare-povesti-aneb-prvni-historicky-tyden-roku-2016-19382
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.