V Česku je pět nakažených koronavirem. Na testy šel dokonce i papež

Promluvil na Svatopeterském náměstí, tentokrát bez lidí
Promluvil na Svatopeterském náměstí, tentokrát bez lidí

Všechna média zcela pochopitelně informují společnost o výskytu koronaviru v Evropě a aktuálně také v České republice. Jedná se o téma číslo jedna. Lidé nosí roušky, dopravní podnik nedoporučuje sahat na tlačítka otevírání u dveří. Co se u nás aktuálně děje? 

reklama

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch se na tiskové konferenci vyjádřil k pátému případu nakaženého člověka na území České republiky: „První test byl negativní a druhý pozitivní. Vidíme na tom, že musíme testy opakovat. Po dvou dnech byl jasně pozitivní výsledek." 

Oba nové případy nakažených žen byly v kontaktu s jinými nakaženými. Celkově bylo v České republice testováno 236 lidí a na dalších 16 podezřelých případů. Výsledky by měly být dopoledne. 

Nakažený papež?

Velmi zajímavá zpráva přišla z Vatikánu. Papež František minulý týden kvůli nachlazení zrušil veškerá veřejná vystoupení. Vzhledem k tomu, že prokazoval některé příznaky, byl preventivně ošetřen a testován na koronavirus. 

Výsledky byly díky bohu negativní. Vzhledem k tomu, že v Česku nakažená ekvádorská studentka byla testována dvakrát a až druhý pokus potvrdil nákazu, může se situace ještě změnit. 

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/v-cesku-je-pet-nakazenych-koronavirem-na-testy-sel-dokonce-i-papez-57993
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.