V tržnici Sapa se mělo prodávat závadné maso

Za prodej masa neznámého původu lze dostat pokutu až 50 milionů
Zdroj: Státní veterinární správa
Zobrazit fotogalerii (3)
Za prodej masa neznámého původu lze dostat pokutu až 50 milionů

Téměř dvě tuny zkaženého masa pochybného původu zachytila veterinární správa s kriminilisty. Maso mělo směřovat do obchodů a restaurací. Jeho část přitom již jednou kontroloři zakázali použít.

reklama

Úřední veterinární lékaři s kriminální policií provedli 10. 3. 2016 kontrolu přepravy živočišných produktů do tržnice SAPA. "Maso, které dotyčný převážel a které směřovalo do obchodů a restaurací v tržnici, jevilo smyslové změny. Obchodník navíc opět nedokázal doložit jeho původ. Kvůli ohrožení zdraví spotřebitelů byla nařízena likvidace celkem 1 800 kilogramů masa na náklady kontrolované osoby," sdělil Petr Pejchal, tiskový mluvčí Státní veterinární správy.

Maso určené k likvidaci 
V případu dojde možná i na trestní oznámení. Výtečník měl ve své zásobě také maso, které již jednou kontrola označila jako vyřazené. "Maso ve čtyřech přepravkách bylo označeno modrou barvou. Zřejmě se jednalo o zboží, které takto znehodnotili úřední veterinární lékaři při předchozí kontrole. Je zde tedy důvodné podezření, že dotyčný chtěl dále prodávat maso, které bylo již dříve určeno k likvidaci," uvedl mluvčí Petr Pejchal. Veterináři zvažují trestní oznámení. 

Vysoké pokuty
Přinejmenší jde o porušení zákona o potravinách. Za uvádění potraviny neznámého původu na trh lze uložit pokutu až do výše 50 mil. Kč. Další pokuta může padnout za špatný stav masa.

 

reklama
#policie #veterinární správa

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.