Velká tramvajová paráda projela Prahou

Tramvaje se seřadily 20. září ráno od nejnovějších přes celý Mánesův most, dále Křižovnickou historické vozy až po koněspřežku u Národního divadla.

reklama

Právě vůz tažený koňmi vyjel 23. září 1875 jako vůbec první a dopravní podnik slaví 140. výročí vzniku pražské městské hromadné dopravy. 

Návštěvníci akce si mohli každou tramvaj prohlédnout zevnitř, získat informace od jejich řidičů nebo od přítomných hostesek. 

V jedenáct dopoledne pronesla slavnostní projev v dobové češtině primátorka Adriana Krnáčová a společně s dalšími zástupci města a dopravních podniků v historických kostýmech nastoupili do salonní tramvaje.

Poté se čtyřicítka vozů dala do pohybu po Národní přes centrum na Výstaviště. Po celé trase přihlížely tisíce lidí.

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/velka-tramvajova-parada-projela-prahou-16167
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.