Visutá lávka u Zbořeného Kostelce získala dopravní ocenění

Visutá lávka měří 130 metrů
Zdroj: Krajský úřad Středočeského kraje
Zobrazit fotogalerii (4)
Visutá lávka měří 130 metrů

V rámci soutěže Česká dopravní stavba roku byl oceněn také projekt visuté lávky unikátní konstrukce pro cyklisty a pěší přes řeku Sázavu u Týnce nad Sázavou.

reklama

Ve čtvrtek 16. června byly v Praze vyhlášeny výsledky soutěže Česká dopravní stavba a technologie. Ze středních Čech se umístily tři stavby. Projekt Visutá lávka přes řeku Sázavu získal Cenu Státního fondu dopravní infrastruktury. Dále bylo oceněno přemostění přes železniční trať v Poděbradech a Severovýchodní tangenta v Mladé Boleslavi. Do soutěže bylo přihlášeno 52 staveb. O ocenění rozhodovala odborná porota v čele s Miroslavem Svítkem, děkanem Dopravní fakulty ČVUT v Praze.

Lávka pro pěší a cyklisty přes řeku Sázavu propojuje cestu z městské části Zbořený Kostelec s autobusovou zastávkou na druhém břehu. Dílo měří 130 m a skládá se ze sedmi předem smontovaných dílů unikátní konstrukce. Projekt realizovala firma Hochtief CZ.

Přemostění včetně přilehlé cyklostezky stálo necelých 26 milionů korun a bylo spolufinancováno z Regionálního operačního programu Střední Čechy a rozpočtu Středočeského kraje. 

Slavnostní otevření se konalo v červenci 2015 a dočtete se o něm více v článku Z Týnce nad Sázavou již cyklisté nemusí po silnici.

reklama
#lávka #Sázava #ocenění

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.