Vítězí mládí, nebo zkušenosti? Odpověď nabídl úvod extraligy

Do čelákovické Emity Areny přijel na začátek sezony aktuální vicemistr nohejbalové extraligy TJ Avia Čakovice
foto: sokol čáslav
Zobrazit fotogalerii (3)
Do čelákovické Emity Areny přijel na začátek sezony aktuální vicemistr nohejbalové extraligy TJ Avia Čakovice

Nic lehkého na začátek. Čelákovice hostily nohejbalového vicemistra. Favorit duelu z Čakovic však na kurtu Středočechů dosud  nezvítězil.

reklama

„Čelákovice pro nás byly vždycky nepříjemným soupeřem,“ potvrzoval Jakub Mrákava, kapitán pražského celku. „Na druhou stranu, s klukama jsme se už potkali na nedávných mistrovství republiky. Nevypadalo to přitom, že mají velkou formu,“ pokračoval ještě před sobotním zápasem reprezentant a největší osobnost v družstvu Avie Čakovice. „Tým Čakovic tvoří převážně mladí kluci, kteří hrají i v reprezentaci juniorů. Jsou správně namotivovaní. Navíc jim v poli pomáhá zkušený Jakub Mrákava,“ zmínil na adresu soupeře Martin Spilka, předseda TJ Spartak Čelákovice.

 

Výsledek utkání se jeví sice jednoznačně, v Emity Areně byl ale k vidění vyrovnaný duel

 

Čelákovice zachraňovaly extraligovou příslušnost na poslední chvíli. Více na Napínavý souboj určil podobu nohejbalové extraligy

Dravý nástup do utkání vynesl Čakovickým průběžné vedení 3:0 na zápasy. K premiérovému úspěchu byli domácí nejblíže hned v následném střetnutí, kdy druhý zápas trojic dospěl až do stavu 9:9 ve třetím setu. Ke smutku domácích hráčů a publika získali rozhodující míč nohejbalisté ve světlemodrých dresech čakovické Avie.

 

Nepříznivý stav 0:4 a ztracená šance snížit soupeřovo vedení otřásly Čelákovickými jen zdánlivě. Napínavá partie se přenesla i do pátého zápasu, ve kterém měl stejně jako v minulé hře vítěze určit až poslední míč. Po chybě hostujícího Macurka na síti korigovali Středočeši na 1:4. Po vítězství Michala Kolenského v singlech dotáhli nohejbalisté Čelákovic náskok soupeře na 2:4.

 

Ze sobotního utkání utržili v Čelákovicích na vstupném 8500 korun. Ty budou použité na nákup sportovního vozíku pro bývalého člena čelákovického nohejbalového oddílu Antonína Braniše. Ten po zranění ochrnul na dolní, částečně i horní část těla

Urputná bitva vrcholila v sedmém zápase. V něm, už popáté během dne, dospělo utkání do třetího setu. V něm se zpočátku lépe vedlo Čelákovickým, kteří dosáhli na slibné vedení 9:7. Tehdy se však projevila nezlomnost hostujícího Kalouse, Chadima a Cibulky, kteří dokázali nejprve srovnat a set nakonec i otočit ve svůj prospěch. Šance alespoň zremízovat utkání na 5:5 domácím zhasla v následných trojicích, které pro sebe získali pražští nohejbalisté. TJ Spartak Čelákovice vs TJ Avia Čakovice 2:6.

  

Čakovice bojovaly s psychikou, Čelákovice měly zbytečně velký respekt

 

Kromě nohejbalu mají v Čelákovicích i dobrý oddíl šachistek. Více na Čím je lákají? V Čelákovicích evidují zvýšený přísun šachistek

„Průběžné vedení 4:0 nám dávalo tolik potřebný klid. Bohužel jsme hned na to vlastními chybami vrátili Čelákovické do zápasu. Což bylo těžké na psychiku. Přeci jenom, máme hodně mladý tým. Ozývat se začali i fanoušci. Naštěstí pro nás jsme získali ten klíčový pátý bod,“ oddechl si Jakub Mrákava, kapitán nohejbalistů Avie Čakovice.

 

„K soupeři jsme přistoupili se zbytečně velkým respektem. V průběhu utkání se nám s ním sice podařilo srovnat krok. Bohužel jsme prohráli v rozhodujícím zápase,“ zhodnotil duel Martin Spilka.

reklama
#extraliga #nohejbal #sezóna

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.