Výběr Prahy se postaví republice. Liga malého fotbalu je na startu

Už za tři týdny započnou utkání celostátní Ligy malého fotbalu. Na vzniku nového projektu se dohodli zástupci osmi oblastních svazů malého fotbalu.

 

reklama

Myšlenka celostátní ligy vznikla už před dvěma lety. Dosud každý region našel vítěze své nejvyšší soutěže, který se s kluby z ostatních svazů utkával pouze na jednorázovém turnaji mistrovství republiky. „Mám obrovskou radost, že soutěž vznikla. Před pár lety jsem se snažil udělat výběr nejlepších hráčů Hanspaulské ligy, což se mi nedařilo, protože chyběla nadstavba v podobě celostátní ligy. Medializace malému fotbalu pomůže,“ reagoval na vznik soutěže předseda ligového grémia a manažer výběru Pražského svazu malého fotbalu Petr Pícha.

                                             

Trenéři odteď postaví nejsilnější mužstva k reprezentaci regionu a zároveň zamezí možným neodehraným utkáním pro nedostatek hráčů v jednom klubu. „Například v Brně hraje malý fotbal osm tisíc hráčů a trenér může nominovat kohokoli napříč všemi ligami. Výběr svazu podpoří i víc fanoušků než jeden tým,“ vysvětluje výhody projektu předseda Řídící komise Ligy malého fotbalu Petr Brejla. Liga malého fotbalu získala i Českou televizi, která bude přenášet středeční zápasy kola.

 

V lize budou výběru pražské Haunspalské ligy čelit nejlepší hráči z Jihlavy, Brna, Blanska, Milovic, Pardubic, Příbrami a Mostu. Novodobou soutěž zahájí 23. srpna souboj výběrů Brna a Prahy. „Jsme největší svaz v republice, máme nejstarší historii a všichni od nás očekávají, že budeme hrát minimálně na špici. Jenže malý fotbal se hraje na výborné úrovni v celé republice a nedělám si iluze, že to bude jednoduché,“ má jasno Petr Pícha.

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/vyber-prahy-se-postavi-republice-liga-maleho-fotbalu-je-na-startu-14979
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.