Záchranáři řešili na Silvestra zranění i porod

Záchranáři vyjížděli především k úrazům spojeným se zábavní  pyrotechnikou nebo alkoholem
Záchranáři vyjížděli především k úrazům spojeným se zábavní pyrotechnikou nebo alkoholem

Záchranáři vyjížděli především k úrazům spojeným se zábavní pyrotechnikou nebo alkoholem a za dvanáctihodinovou silvestrovskou směnu se tak stalo 202krát. 

reklama

 Operační středisko bylo pro nejnáročnější směnu v roce posíleno o dva operátory. 

Opilci zlobili záchranáře
Celkem dvanáct osob si způsobilo popáleniny a poranění horních končetin a sluchu následkem používání podomácku vyrobených i zakoupených petard. Další to přehnaly s alkoholem a, případně si způsobily zranění pádem, od střepů lahví a sklenic, apod. Někteří opilci dokonce verbálně napadali posádky záchranných vozů.

Požár a pád z okna
V obci Třebotov bylo požárem ohroženo 9 osob a vyjížděli tam tři posádky záchranářů. Dva pacienti byli přepraveni do nemocnic s řeznou ránou na ruce a popáleninou končetin. Po pádu z 1. patra domu ve Stochově byla s poraněnou dolní končetinou byl jeden člověk přepraven do kladenské nemocnice.

Půlnoční porod

Záchranáři z Kostelce pomohli zhruba půlhodinu před půlnocí na svět holčičce. Její stav i stav maminky záchranáři zkontrolovali, obě ošetřili a poté transportovali na gynekologicko-porodnické oddělení kolínské nemocnice. 

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/zachranari-resili-na-silvestra-zraneni-i-porod-19171
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.