Zaplavete si v Sedlčanech? Za 25 milionů ano

Budou mít Sedčany tak hezké koupaliště, jako je třeba Přírodní koupaliště Motol?
Facebook Sedlčany
Zobrazit fotogalerii (3)
Budou mít Sedčany tak hezké koupaliště, jako je třeba Přírodní koupaliště Motol?

Přírodní koupaliště by mělo vzniknout v Sedlčanech na Příbramsku kousek od zimního stadionu. Zaplavat si budou moct lidé díky 25milionové investici.  Proč raději nezrekonstruují koupaliště, které už u města je?

reklama

Kousek za Sedlčany už jedno přírodní koupaliště je. Dříve běžně fungovalo, dnes ho však využívají hlavně rybáři. Má totiž problém se zdrojem vody a je dost daleko za městem. Rekonstruovat tento areál by město stálo minimálně 32 milionů korun, protože by se muselo stavět prakticky od začátku. Jak to tedy v Sedlčanech vyřešili? 

Pravdou je, že možnost se v létě vykoupat v Sedlčanech chybí. Lidé proto využívají především aquapark v Příbrami, plavecký bazén v Benešově nebo koupání v Měříně. 

 

"Řekli jsme si, že by bylo lepší v případě takto vysokých investic raději mít koupaliště blíž k městu," vysvětlil přístup starosta Sedlčan Jiří Burian. Kde by mělo toto nové přírodní koupaliště vzniknout? "Pokud by bylo možné získat dotace, máme už vyhlédnuté jedno místo, které leží v ose sportovních areálů a idálně by naplňovalo naše představy," vysvětluje starosta.

Konkrétně by mělo jít o Zbraslavskou ulici a plochu poblíž zimního stadionu. Celkové náklady jsou odhadnuty na 25 milionů korun, což je pořád nižší částka než za rekonstrukci stávajího koupaliště.   "Zatím jsme zajistili geodetické zaměření a necháme vypracovat i studii proveditelnosti, zda by se to do toho území vešlo, za jakých podmínek a v jaké velikosti," vysvětluje postup města Jiří Burian. 

Jaké jsou další možnosti? 

  • 30 milionů - Tolik by stál přírodní biotop, ve kterém by se přirozeným způsobem voda samočistila pomocí vodních rostlin a speciálních řas. 
  • 80 až 100 milionů - Pokud by se město rozhodlo pro mnohem vyšší investici, nechalo by postavit celý plavecký bazén. 

Zatím to však vypadá, že tyto ani jiné varianty nejsou ve hře a že pokud dobře dopadne geodetické mapování a žádost o dotaci, tak budou mít Sedlčany přírodní koupaliště opravdu ve Zbraslavské ulici. 

 

reklama
#koupaliště #Sedlčany #Příbram #přírodní koupaliště #nové

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.