Ze Slaného do Velvar povede nová silnice. Obce si po 20 letech oddechnou

Konečně se lidé dočkají!
Ilustrační foto: Pixabay.com
Konečně se lidé dočkají!

Zapracovat na zkvalitnění dopravy mezi městy Slaný a Velvary je rozhodně dobrý nápad. Možná se ještě letos bude realizovat nová silnice číslo 1/16, která je propojí. Silnice měla stát už dávno, protože obce pod náporem dopravy opravu trpí.

reklama

Rušná silnice uprostřed obce znamená zvýšenou hlučnost, prašnost, zápach, ale i vyšší nebezpečí nehod v obci. To se teď ale má změnit.

"Ta silnice tady měla vést už před dvaceti lety, doprava je tady šílená," vysvětlil Jan Bernášek, vedoucí odboru výstavby a životního prostředí z Městského úřadu Velvary. Ostatně kritická situace je zřejmá především v obcích mezi Slaným a Velvary.

Například v Luníkově se stačí chvíli postavit k silnici a snažit se přejít na druhou stranu. Úkol je to nesnadný a často jde doslova o život. "Obcemi takto projedou desetitisíce aut denně, nejhorší je kamionová doprava," popisuje problémy s dopravou Bernášek. 

Silnice přinese pozitiva především obcím, kterými vede velmi rušná komunikace, ale také Slanému, kde je pravidelně celé centrum a okolí supermarketů spíše parkovištěm než cestou. Oddychne si celé Mělnicko, obchvat dopravu udělá plynulejší a cestu do Prahy i do Chomutova podstatně zrychlí.

Dvouproudou silnici se širšími pruhy financuje Středočeský kraj a Ředitelství silnic a dálnic. Se stavbou byly problémy zejména proto, že vázl výkup pozemků. Ale zdržení bylo způsobené i zdlouhavou byrokracii. 

 

reklama
#silnice #Slaný #Velvary #komunikace #opravy #doprava #cesta

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.