Ze Staré Boleslavi do Prahy už vždy bezbariérově

Pohodlněji a kvalitněji již od zítřka
Pohodlněji a kvalitněji již od zítřka

Od pondělí 9. května bude zajištěn provoz příměstské autobusové linky 375 výhradně nízkopodlažními kloubovými autobusy. Páteřní spoj je tak prvním plně nízkopodlažním regionálním autobusem.

reklama

Zlepšování služeb i kvality

Linka 375, která jezdí v trase Praha, Českomoravská – Praha, Letňany – Podolanka – Dřevčice – Brandýs n. L., Náměstí – St. Boleslav, Žel. st., je první plně bezbariérovou páteřní regionální linkou PID. Současně dojde ke zvýšení podílu nízkopodlažních spojů na lince 367 a nově se objeví garantované nízkopodlažní spoje v odpoledních hodinách i na lince 346.

„Zvyšování podílu nízkopodlažních vozidel je trendem nejen v městské, ale i v regionální dopravě. Vozíčkáři, hůře pohybliví spoluobčané nebo maminky s kočárky vítají každý další nízkopodlažní autobus. V současnosti je na linkách PID už přes 60 % autobusů nízkopodlažních. Pokud to bude technicky možné, v průběhu následujících let a v souvislosti s novými standardy kvality od roku 2019 bychom chtěli odstranit bariéry z autobusů úplně,“ říká ředitel ROPID
Petr Tomčík.

ČSAD Střední Čechy: přes 40 % nízkopodlažních autobusů

Dopravce ČSAD Střední Čechy patří k největším dopravcům v Pražské integrované dopravě. Na 35 linkách provozuje celkem 160 autobusů, z nich je přes 40 % bezbariérově přístupných. Průměrné stáří vozového parku tohoto dopravce je 7,4 roku. Pro linky mezi Prahou a Brandýsem n. Labem-Starou Boleslaví má k dispozici celkem 17 nízkopodlažních kloubových autobusů značek Solaris a MAN a 2 velkokapacitní autobusy o délce 15 metrů.

Krátkodobá výluka v Brandýse n. Labem

V termínu od 9. 5. 2016 cca 8:00 do 10. 5. 2016 cca 16:00 budou kvůli opravě železničního přejezdu v Pražské ulici v Brandýse nad Labem odkloněny autobusové linky PID č. 346, 367, 375, 417, 477, 478 a 603 po místních komunikacích s úpravou některých zastávek v Brandýse n. L., pro linky 367, 375, 417, 477 a 603 bude dočasně zrušena zastávka Brandýs n. L., Náměstí.

 

 

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/ze-stare-boleslavi-do-prahy-uz-vzdy-bezbarierove-23368
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.