Ze světa amatérské hokejové ligy. Pro puk musel dojít hráčům rozhodčí

hráči z Velkých Popovic utkání odehráli v pouhých devíti lidech
foto: Jaroslav Sládek
hráči z Velkých Popovic utkání odehráli v pouhých devíti lidech

Co dělat, když profesionální hokejové soutěže zastavila reprezentační pauza nebo Vám sledování těch samých hráčů už trochu zevšednělo? Sražte o něco své nároky a vyražte na některou z amatérských soutěží.

reklama

Výhodou oproti profesionálům je, že pro velký počet týmů a omezené množství ledových ploch připadají hrací termíny amatérských hokejových lig na většinu dní v týdnu. Kdo by však v zápasech amatérů čekal parodii na plnohodnotné hokejové utkání, byl by překvapený, jako kluk z autodráhy pod vánočním stromkem.

 

 

„Smí u nás hrát hokejisté, kteří nepocházejí z juniorské ligy a vyšších soutěží, než je krajský a městský přebor,“ uvádí Jan Huml, místopředseda amatérské soutěže Pražské ligy ledního hokeje. V benešovské NHLH mohou nastupovat dokonce i bývalí ligoví hokejisté. Podmínkou je, že jim byla zrušena registrace u ligového klubu před více jak třemi lety. Právě na jeden ze zápasů benešovské soutěže Neregistrovaných hráčů ledního hokeje vedla cesta redaktora ČtiDoma.cz

 

Velkopopovická Farma nezvládla gólovou přestřelku.

V sobotní dohrávce prvního kola mezi celky HC Farma Velké Popovice a HC Miličín padlo patnáct gólů. Pohlednou a na branky bohatou podívanou první ligy NHLH si však na benešovském stadionu nenechala ujít jen jedna fanynka, jeden novinář a v poslední třetině i prodejce z občerstvovacího stánku.

 

První dvě třetiny nenapovídaly nic o tom, že se utkání nakonec strhne v gólové hody. Úvodní dvacetiminutovka nabídla pouze jedinou branku, a to z hokejky velkopopovického Štichy v 8. minutě. Ve druhé třetině se síť za oběma gólmany vlnila vícekrát. Do posledního dějství hry vstupovaly oba celky za vyrovnaného stavu 3:3.

 

 

Živá poslední třetina

Skóre zápasu se začalo měnit už po čtyřiceti vteřinách hry, kdy miličínský Benda nedal brankáři Farmy Pospíšilovi nejmenší šanci. Další dvě branky přidali hráči z Miličína v rozmezí dvou minut a utkání tím otočili ve svůj prospěch. Cestu za stáhnutím soupeřova třígolového náskoku započal ve 4. minutě Šticha, jenomže na jeho trefu dokázali Miličínští najít odpověď už po 15 vteřinách. 7:4. Hráči Farmy se dál snažili ukrajovat z vedení Miličína, jako tomu bylo znovu v sedmé minutě, tříbrankový náskok si tým z Benešovska dokázal vždy za krátko vydobýt zpět. Gólovou tečku zápasu přidal miličínský Benda v 11. minutě, kdy zvyšoval na konečných 9:6.

 

Ve zbytku třetiny hráči Farmy dál ostřelovali prostor za brankářem Adamem. Snad i pro stoupající mlhu, která zahalovala soupeřovu branku, nebyli už ani jedenkrát úspěšní. Že se nejedná o utkání profesionálních týmů připomněla i situace z druhé části třetiny, kdy pro zapadnutý puk na trestnou lavici hráčům ochotně dojel rozhodčí utkání.

reklama
#lední hokej

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.