Obsazení Kukaček mělo svá přísná pravidla: Jen jeden herec dostal výjimku

Marek Adamczyk hraje manžela Marty Dancingerové
zajímavost

Třináctidílná série úspěšného rodinného seriálu odstartovala již 20. ledna na televizních obrazovkách. Mezi diváky sklidila velký úspěch. Silný příběh dvou rodin o záměně dětí v prostředí porodnice nenechal diváky chladnými ani v první sérii. Proto není divu, že se seriál dočkal pokračování a navázal stejně, ne-li ještě více silnou atmosférou.

reklama

Druhá série seriálu Kukačky nadchla již prvním dílem zvědavé diváky. V pokračování první série došlo k výměně oblíbené herečky Jitky Čvančarové, která v minulosti ztvárnila postavu zdravotní sestry Kamily. Ta si nešťastnou náhodou zlomila nohu a byla tak nahrazena herečkou Evou Hacurovou. Tvůrci seriálu bohužel nemohli s natáčením déle čekat. Co zajímavého vlastně první série přinesla a co jí stálo inspirací?

Inspirace k seriálu nebyla náhodná

Filmy i seriály inspirované skutečnými událostmi mají vždy daleko větší sílu. U seriálu Kukačky tomu není jinak. S nápadem na zajímavý scénář přišel právě jeho autor Jan Coufal. Přestože si mnoho diváků myslí, že inspirací k seriálu byla kauza, která se odehrála v třebíčské porodnici, není tomu tak. Jan Coufal se nechal slyšet, že hlavní zdroj inspirace našel ve svém životě, konkrétně z vyprávění svých rodičů. Jako novorozeně ho v porodnici zaměnili s jiným chlapečkem. Naštěstí si jeho maminka všimla téměř okamžitě, že to není její syn, a situace byla zachráněna dříve než ve spletitém příběhu Kukaček.

Marek Adamczyk zaujal štáb

Jednou z podmínek, kterou měli splňovat herci ucházející se o roli v seriálu, bylo, aby měl každý z nich své vlastní děti. Rozhodně se jednalo o zajímavý nápad, díky kterému chtěli režisér i scenárista dosáhnout větší autentičnosti. Rodiče, kteří si už narození potomka prožili, by se měli do role více vcítit a prožívat ji osobně. U herce Marka Adamczyka učinili tvůrci seriálu výjimku. Jeho herecký talent a spontánnost je přesvědčily, že je pro roli otce malého Jakuba ten pravý.

Další zajímavosti ze světa natáčení

  1. Během natáčení v roce 2019 oznámil režisér seriálu Biser Arichtev šťastnou novinu. Se svojí manželkou Veronikou Arichtevou očekávali narození prvního společného potomka.
  2.  Kvůli pandemii koronaviru se natáčení muselo několikrát přerušit. A to jak na jaře, tak i v srpnu roku 2020.
  3. Hlavní píseň seriálu nazpívala Lenka Filipová se svojí dcerou Lenny. Nese název „Samotní nejsme nic“.
  4. V v 9. epizodě první série mohli diváci zaznamenat píseň „Boobar Come Back to Me“ od kapely Tindersticks.
  5. Seriál byl hned dvakrát nominován na Českého lva, a to za nejlepší televizní seriál a nejlepší vedlejší herečku – Denisu Barešovou.

Na další díl seriálu Kukačky se mohou diváci těšit opět příští pátek.

Zdroje: Česká televize, csfd.cz

KAM DÁL: Seriál ZOO: Známe datum, kdy se vrátí Viky! Do seriálu míří i Jitka Hrnčířová, bývalka Petra.

https://www.ctidoma.cz/clanek/spolecnost/obsazeni-kukacek-melo-sva-prisna-pravidla-jen-jeden-herec-dostal-vyjimku-72390
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.