Zákulisí Zlaté labutě: Nacista Gruber má budit sympatie. Kučerovým ale nedá šanci

Plukovník Gruber s manželkou
zajímavost

Ačkoliv si herec Jaroslav Plesl mezi svými dalšími aktivitami odskočí do Zlaté labutě jen jednou týdně na pár obrazů, na televizních obrazovkách je velmi výrazný. Spolu s Kristýnou Ryškou je jeho role fenomenální podívaná. Přitom Grubera nikdy jako bestii hrát nechtěl. Naopak se snažil, aby v divácích vzbudil sympatie i lítost.

reklama

Pro negativní roli je jako stvořený – herec Jaroslav Plesl budí přirozený respekt a zároveň dokáže ohromit všechny přítomné dámy. Přesně takového ho tvůrci potřebovali. Jeho postava se přitom ve kbelských ateliérech objevuje maximálně jednou do týdne.

Obávaný velitel Prahy v seriálu nahání strach

Většinu obrazů natáčí Plesl na brandýském zámku ve středních Čechách, který si tvůrci vybrali jako lokaci pro sídlo Gruberových. Spolu s ním tam žije také jeho žena, kterou hraje Sarah Haváčová. Právě u té fanoušci často předpokládají, že dějovou linku rozvine ještě zásadním způsobem.

„Většinou se ty ambivalentní nebo negativní postavy hrajou celkem dobře. Já se ho snažím hrát tak, aby třeba i u někoho mohl vzbudit nějakou sympatii. Je to voják, který je v prostředí pro něj nepřátelském, takže jemu tak trochu nic jiného nezbývá, než se takhle chovat. Nechtěl jsem ho dělat prvoplánově jako negativní bestii, ale víc jako vojáka nebo úředníka, který se snaží co možná nejlépe vykonávat svoji práci,“ říká o své roli Plesl.

Rodině Kučerových nedá šanci

„Dějí se mu věci okolo, a to i osobní. Nicméně divák už možná tuší, že není úplně charakterní voják, protože vytuší příležitost, jak přijít k penězům. A tu se bude snažit vytěžit,“ naznačuje, čeho jsou už diváci svědkem teď. S rodinou Kučerových jedná Gruber nesmlouvavě a nedá jim žádný prostor ani na malou chybu. 

„Vždycky je to výzva, když se snažíte vytvořit pestrou postavu. Když se snažíte, aby ta jeho paleta vlastností a výrazových prostředků byla zajímavá. Pak to baví vás i diváka,“ prozrazuje populární herec. Navzdory temné postavě po něm tisíce divaček opravdu touží a získal neuvěřitelnou popularitu. Ačkoliv jde u nás o jednoho z nejnadanějších herců, bůh ví, zda má nějaká dáma vůbec šanci.

Má u něj nějaká fanynka šanci?

„Já mám dobovky moc rád, stejně asi jako většina herců. Trošku je to úskalí potom v létě, v těch těžkých kostýmech je poměrně horko. Ale obecně je mám moc rád. Máte oblečení, které je nevídané. Speciální sestřih, člověk musí být vždycky upravený a oholený. Určitě je to vždycky i o specifickém způsobu mluvy a chování, protože to vychování němečtí vojáci skutečně měli,“ říká. 

Jaroslav Plesl své soukromí bedlivě tají, a i když v nedávném rozhovoru přiznal, že je pro něj práce útěkem před absencí rodiny, kterou nikdy nezaložil, o své partnerce nikdy nepromluvil. Uvidíme, zda si právě ve Zlaté labuti najde nějakou tu pravou!

Zdroj: redakce, TV Nova, Facebook

KAM DÁL: Teta Moravcová pomohla s atentátem na Heydricha. Aby nemusela promluvit, měla schovaný jed.

https://www.ctidoma.cz/clanek/spolecnost/zakulisi-zlate-labute-nacista-gruber-ma-budit-sympatie-kucerovym-ale-neda-sanci-75489
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.