Co by nemělo chybět v dětském pokojíčku?

Dětské království: Do zóny spánku a odpočinku patří kvalitní postel i praktický sedací vak
Dětské království: Do zóny spánku a odpočinku patří kvalitní postel i praktický sedací vak
komerční sdělení

Každý dětský pokoj byl se měl měnit současně tím, jak dítě postupně roste. Jakmile začne docházet do školy, mělo by mít v pokoji dostatek místa na učení, ale stále by neměl chybět ani prostor na hraní. Jaké věci by v dětském pokoji neměly chybět a jak si místnost efektivně rozdělit?

reklama

Nábytek vybírejte podle jednotlivých zón

Při zařizování dětského pokoje se řiďte jednoduchým rozdělením na tři základní zóny. Děti potřebují mít ve svém pokojíčku místo na:

  • spánek a odpočinek
  • studium
  • hraní

 

Do zóny spánku a odpočinku patří kvalitní postel i praktický sedací vak s dětským motivem, kde si může posedět během dne. Studijní koutek vybavte židlí a stolem a do hrací zóny pořiďte měkký koberec, podložku nebo deku na hraní, aby se dítěti při hře pohodlně sedělo.

 

Víceúčelové předměty jsou vítány

Některé předměty samozřejmě mají i více způsobů využití. Hraje-li si vaše dítě rádo s kamarády, může být dětský sedací pytel součástí odpočinkové i hrací zóny. To samé platí o židli a stolu. Spousta školou povinných dětí si rádo vybarvuje omalovánky nebo čte. Těmto aktivitám je nejlepší věnovat se u stolu, kde mají pohodlí i vhodnou oporu zad. Pracovní stůl doplňte policemi, které budou sloužit jako dodatečný úložný prostor k zásuvkám. Víceúčelovým nábytkem mohou být i taburety a pufy, které slouží k sezení, ale také jako úložný prostor na hračky, deky a jiné věci.

 

Vhodné osvětlení

V žádném dětském pokojíčku samozřejmě nesmí chybět ani kvalitní osvětlení. Jedna lampička by měla být u postele - buď na nočním stolku, nebo na zdi nad postelí. Další zdroj světla patří do studijní zóny ke stolu a samozřejmě se v dětském království neobejdete ani bez centrálního stropního osvětlení.

 

Vyskytují se v pokoji vašeho dítěte všechny zmíněné předměty a řídíte se oblíbeným systémem zón nebo jste o nich naopak slyšeli úplně poprvé? Rozhodně se jedná o velmi praktický a efektivní systém, jenž usnadní vybavování místnosti.

https://www.ctidoma.cz/clanek/zajimavosti/co-by-nemelo-chybet-v-detskem-pokojicku-77645
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.