Jaká evropská města jsou v zimě kouzelnější než v létě?

komerční sdělení

Pokud zvažujete zimní výlet autem s celou rodinou, vydejte se do nějakého známého i méně známého evropského města. Dýchne na vás zcela jinou atmosférou než v létě. Určitě také oceníte méně turistů v muzeích a dobroty na vánočních trzích.

reklama

Ještě před výletem se ale připravte na možné nástrahy. V případě, že se například bojíte kde ve velkoměstě zaparkovat, v online mapě si dopředu vyhledejte a označte několik parkovišť, kde byste mohli auto bezpečně nechat. Po příjezdu tak určitě najdete alespoň jedno prázdné místo. Nezapomeňte si také před výletem vyřídit havarijní pojištění a vyměnit letní pneumatiky za zimní, pokud jste tak ještě neučinili. Během zimních měsíců jsou cesty nepředvídatelné.

 

A do jakého města se tedy vydat?

Drážďany

Toužíte-li navštívit zimní Německo, určitě nevynechejte Drážďany. Barokní město, zasněžené střechy a ulice, slavnostní vánoční trhy a okouzlující čtvrti jako Loschwitz vytvářejí v Drážďanech atmosféru jako z pohádky.

 

Zahřejte se při návštěvě kulturních pokladů města, od paláce Zwinger až po Obrazovou galerii. Zapojte se do zimních aktivit, jako je bruslení v lese a návštěva vánočních trhů. To umocní celkový romantický zážitek z města, proto jsou Drážďany oblíbenou destinací během chladnějších měsíců.

Lublaň

Zima promění hlavní město Slovinska na okouzlující a útulnou destinaci. Historická architektura města, včetně ikonického Lublaňského hradu a Trojitého mostu, je jako stvořená pro večerní procházku.

 

Slavnostní atmosféru vytváří vánoční osvětlení a výzdoba města. Na vánočních trzích vás zahřeje šálek svařeného vína, prozkoumáte stánky a vychutnáte si sezónní pochoutky. Zimní kouzlo Lublaně v kombinaci s jejím kulturním bohatstvím z ní během zimní sezóny činí nádherné město, které se opravdu vyplatí navštívit.

Salzburg

Objevte zimní kouzlo rakouského Salzburgu, jehož historické centrum je zapsáno na seznamu UNESCO. Pokud budete mít štěstí a uvidíte město zasněžené, uvidíte sami, že vypadá, jako by jej vytvořil sám Mrazík. Během vašeho výletu navštivte ikonickou pevnost Hohensalzburg nebo se alespoň pokochejte výhledem na ni.

Ponořte se do sváteční nálady na vánočních trzích, například na Residenzplatz. Pokud jste fanouškem koncertů, oslavte salzburské hudební dědictví zimními koncerty inspirovanými Mozartem a muzikálem „The Sound of Music“.

Benátky

Pokud se chcete vydat na delší dovolenou autem, doporučujeme vám zimní Itálii. Nejenže vás čeká skvělé lyžování v Alpách, ale máte také možnost navštívit města, jako jsou Benátky, Bologna nebo Terst a užít si je s menším návalem turistů.

 

Dopřejte si kouzelnou atmosféru Benátek. Historické kanály a ikonická architektura vyzařují nenapodobitelnou romantiku. Projděte se také přes vánoční trhy, které nabízejí řadu tradičních řemesel a sezónních pochoutek. Nahlédněte do Baziliky svatého Marka a Dóžecího paláce bez obvyklých davů. Vychutnejte si příjemnou jízdu na gondole, ale nezapomeňte si přinést teplé oblečení.

 

https://www.ctidoma.cz/clanek/zajimavosti/jaka-evropska-mesta-jsou-v-zime-kouzelnejsi-nez-v-lete-76542
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.