Legendární MMA turnaj na Štvanici znovu po roce otevírá brány

Bude to parádní akce
Bude to parádní akce
komerční sdělení

Je to akce, bez které by léto nebylo kompletní. Alespoň co se týče MMA scény. Turnaj pod otevřeným nebem na rozpálené pražské Štvanici patří k tomu nejlepšímu, co může fanoušek bojových sportů u nás zažít. Jedinečná atmosféra a parádní zápasy uprostřed horkých letních dní dělají z tohoto turnaje nejvyhledávanější MMA event roku.

reklama

Podobně to mají i samotní zápasníci, pro které je účast na extrémně nabité kartě skvělou vizitkou. Letošní Štvanice proběhne v sobotu 23. července a bude znovu speciální i plná nezapomenutelných okamžiků, o tom není pochyb. Nejznámějšího českého bojovníka Karlose Vémolu čeká zápas o titul polotěžké váhy do 93 kilogramů. Jeho soupeřem bude nebezpečný srbský ranař Aleksandar Ilič, přezdívaný Joker. Dojde mu úsměv v souboji s terminátorem? Fanoušci i sázkové kanceláře výrazně favorizují českou ikonu. MMA je však nevyzpytatelný sport, kde stačí jedna rána a vše může být jinak.

Letní turnaj Oktagon 34 s hlavním zápasem Vémola vs. Ilič nabídne kromě špičkových sportovních výkonů i bohatý doprovodný program. O co přesně půjde, však sama organizace do poslední chvíle drží v tajnosti. „Chystáme Oktagon half time show, kterou jsme chtěli mít už v O2 Aréně na začátku roku, tehdy to ale kvůli covidu a dalším opatřením nevyšlo,“ přibližuje velké plány spolumajitel a promotér organizace Oktagon Ondřej Novotný. Jisté je, že půjde znovu o neopakovatelný zážitek.

Sobota bude z pohledu domácího MMA celkově zajímavým dnem. Další výzvu má před sebou historicky první Slovák v UFC Ľudovít Klein. Toho čeká na turnaji UFC Fight Night v Londýně Mason Jones. Vzhledem k evropské destinaci proběhne zápas pro domácí fanoušky v příznivém čase. Konkrétně Kleinův zápas přijde na řadu jako hlavní zápas Prelims karty, tedy okolo 21:00. Slovenský zástupce v nejprestižnější světové lize si nedávno vysloužil novou smlouvu a do zápasu tak může jít s čistou hlavou.

Zdánlivou nepříjemností by mohla být změna soupeře i termínu zápasu, která přišla jen pár týdnů před konáním londýnské zastávky. Poslední zápasy ale ukázaly, že si šikovný postojář dokáže s touto hříčkou osudu hravě poradit. „Změnil se mi soupeř, ale cíl zůstává stejný, a tím je vítězství. Na tohoto soupeře si věřím a extrémně se na zápas těším,“ burcuje před pátou UFC bitvou Lajoš Klein. Milovníci smíšeného bojového umění tak dostanou o víkendu pořádnou nálož boje v kleci. A to je skvělá zpráva.

https://www.ctidoma.cz/clanek/zajimavosti/legendarni-mma-turnaj-na-stvanici-znovu-po-roce-otevira-brany-70249
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.