Létání je v posledních dnech pouze pro odvážné. Piloti mají problémy s přistáním

Pilotům znepříjemňuje přistávání velmi silný vítr
Foto: Unsplash
Pilotům znepříjemňuje přistávání velmi silný vítr
zajímavost

Vydat se v posledních dnech někam na dovolenou nejspíše nemusel být nutně dobrý nápad, zejména pokud jste jako způsob dopravy zvolili právě tu leteckou. Pasažéři totiž v minulém týdnu zažívali na palubě letadel krušné chviky.

reklama

Některé evropské lety v poslední době značně znepříjemňuje silný vítr, jak uvádí web Mirror.

Když se totiž tato přírodní síla opře do přistávajícího letadla, může pilotům tyto manévry dokonce i zcela znemožnit.

Na internetu se dokonce objevilo i několik videí, která zachycují tuto nepříjemnou situaci na letišti Heathrow v Anglii.

Na videu je možné pozorovat, jak se letadlo při přistání naklání ze strany na stranu, dokonce i laik tedy může lehce vidět, že je s přistáním něco špatně.

Na YouTube se ale objevilo i video zachycující jedno z velmi náročných přistání, které se odehrálo v minulém týdnu z pohledu samotného pilota, tedy přímo z kokpitu stroje.

Komentátor videa při přistání letadla lapal po dechu, vítr byl totiž tak silný, že nebylo jisté, jestli pilot přistání v pořádku zvládne.

Navzdory přírodní síle, která mu přistání komplikovala, ale pilot se strojem přistál v pořádku.

Anglii zasáhly hned tři bouře během jediného týdne, piloti to tedy ve Spojeném království v posledních dnech nemají vůbec lehké.

Na území Anglie byl naměřen vítr o rychlosti téměř 200 km/h. Při bouřích, mezi které patří bouře Franklin, Dudley a Eunice, došlo na území země v minulém týdnu k poničení majetku, padání stromů a k dalším nehodám, které si vyžádaly životy čtyř lidí.

Bouře vystřídaly záplavy na severozápadu země a 400 obyvatel Manchesteru muselo být evakuováno poté, co jejich domy zaplavila řeka Mersey.

Zdroj: Mirror, BBC

KAM DÁL: Respirátory jako nutnost, nebo omezování? Virolog Bouřa má jasno, hovoří o vládním alibismu.

reklama
#zahraniční zajímavost

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.