Letní výprodeje 2023: Které prázdninové týdny jsou nejlevnější a jaké slevy lákají spotřebitele nejvíce – prozradili experti z PromoCodius

Promocodius je online platforma, která nabízí aktuální kupóny, nabídky a slevy pro tisíce známých a předních prodejců
Promocodius je online platforma, která nabízí aktuální kupóny, nabídky a slevy pro tisíce známých a předních prodejců
komerční sdělení

Velké letní výprodeje začínají již tradičně na konci června. Nicméně v akční džungli je někdy těžké se vyznat v tom, kdy nakupovat a které letní zboží se vztahují nejvýhodnější nabídky.

reklama

Češi kvůli inflaci změnili nákupní zvyklosti a nakupují více ve výprodejích

Již od konce června se v internetových obchodech s módou objevují výprodejové nabídky letního oblečení a výlohy kamenných prodejen velkých oděvních řetězců i menších obchodů s módním zbožím lákají na výprodeje až několik desítek procent.

Vzhledem k nedávné krizi kupní síly a vysoké inflaci budou Češi i tuto sezónu hledat výhodné nabídky, kupóny a slevy, jejichž výše se obvykle pohybuje od 15 až do 60 %. I letos jsou mezi spotřebiteli nejvyhledávanějším sezónním zbožím módní trendy na léto. Dále roste zájem o slevy na kosmetiku a také ubytování či dovolenkové zájezdy.

Letní nákupy se nejvíce vyplatí v polovině července

PromoCodius, slevová platforma specializující se na digitální kupony, analyzovala ceny oblíbených sezónních trendů během letních výprodejů. „Z 20 různých kategorií letního oblečení, módních doplňků a obuvi jsou cenově nejvýhodnější druhý a třetí týden letních výprodejů – tedy zhruba polovina července“ uvádí Irina Yefremenko, odbornice na slevové kupony společnosti PromoCodius, podle výpočtů založených na průměrných cenách v jednotlivých dnech během výprodejů v létě 2022. Naopak nejdražší bývá první týden výprodejů.

Podle PromoCodius také v porovnání s minulým rokem roste chuť českých spotřebitelů po nákupech oblečení. To je dáno oživením ekonomiky a snížením inflace, nicméně spotřebitelé i tak častěji sahají po zboží ve výprodeji nebo v promo akci. Slevová platforma zaznamenala až 30% nárůst poptávky po slevových kuponech s promo kódy, jako jsou slevové kódy Answear a další slevy do obdobných e-shopů a nákupních tržišť s módními kousky pro letošní sezónu. Kromě již zmiňovaného Answear roste v období letních výprodejů zájem o slevy v obchodech Zalando, About You či Zoot.

Výprodeje jsou ještě umocňovány propagačními akcemi

Spotřebitelé se také naučili slevy kombinovat a využívat propagační akce. Mnoho prodejců, zejména těch online, někdy provádí „bleskové nabídky na konkrétní model, často s omezenými zásobami“, uvádí Irina Yefremenko z PromoCodius. Tyto nabídky je často možné zkombinovat s výprodeji a nakoupit se slevou třeba i 70 %.

Někdy je však třeba udělat ústupky, nehledat nejnovější módní trend a mít oči na stopkách. Abyste se vyhnuli „falešným akcím“, je důležité nahlédnout do srovnávačů cen nebo navštívit jiné prodejce. „To je abeceda dobrého obchodu,“ uzavírá Irina Yefremenko.

Promocodius je online platforma, která nabízí aktuální kupóny, nabídky a slevy pro tisíce známých a předních prodejců. Založena byla v roce 2016. Působí na Ukrajině, v České republice, Polsku, na Slovensku, v Rumunsku, Švédsku, Dánsku, Finsku, Norsku, Španělsku, Mexiku, Spojených státech a Turecku.

https://www.ctidoma.cz/clanek/zajimavosti/letni-vyprodeje-2023-ktere-prazdninove-tydny-jsou-nejlevnejsi-a-jake-slevy-lakaji-spotrebitele-nejvice-–-prozradili-experti-z-promocodius-74850
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.