Metoda sebemumifikace: Asi ten nejděsivější způsob, jak se "dožít" vysokého věku

Sebemumifikaci podstupovali mnichové z náboženských důvodů
Sebemumifikaci podstupovali mnichové z náboženských důvodů
zajímavost

Na sociální síti TikTok vyvolalo pozdvižení video zobrazující mnicha, který svým vzezřením nápadně připomínal mumii. Jeho věk se totiž vymyká všem zákonům přírody, nejspíše za to může praktika, ze které naskakuje husí kůže.

reklama

V nemocnici v Thajsku se léčí muž, který tvrdí, že je mu 163 let. Muž svým vzezřením vyděsil uživatele sociální sítě TikTok, když na ní začalo kolovat video, které ho zobrazuje.

Je totiž velmi vyhublý, na videu se mu pod kůží rýsuje každá šlacha, jeho kůže je zbarvená do šeda a má propadlý obličej, a to dokonce i včetně očního okolí.

Někteří věří, že praktikuje sebemumifikaci.

Tato hrůzu nahánějící technika byla totiž svého času velmi populární u japonských buddhistických mnichů. Muž, který leží v thajské nemocnici, je s největší pravděpodobností také mnich. Tato děsivá teorie se tak zdá více než pravděpodobná.

 

@auyary13

ช่วงนี้อากาศเปลี่ยนแปลงบ่อย ลูกศิษย์หลวงตาอำคาดูแลตัวเองกันด๋าเด้อ 

♬ เสียงต้นฉบับ - ทีม สกลนคร

 

 

Sebemumifikace

O mumicfikaci už někdy slyšel asi každý z nás, jedná se o pozoruhodný způsob zachování lidských ostatků, který se hojně využíval zejména ve starověkém Egyptě, sebemumifikace je ale něco zcela jiného.

Podle webu Gizmodo se tato praktika proslavila zejména prostřednictvím japonských mnichů, ale ve skutečnosti sahá mnohem dál do historie, údajně se jedná o taoistickou praktiku.

Jedná se o velmi nepříjemný zvyk, ke kterému se v historii odhodlala jen hrstka lidí. Mnichové prý tuto děsivou praxi podstupovali z náboženských důvodů. Dosažení sebemumifikovaného stavu si spojovali s velkým úspěchem ve své spirituální praxi. Na sebemumifikaci se zkrátka nahlíželo téměř jako na nějakou formu nadpřirozené schopnosti a cestu k nesmrtelnosti.

Sebemumifikaci mnichové začínali dietou složenou z oříšků, bobulí, jehliček borovice, rozinek a stromové kůry, tělo tak bylo postupem času více a více ochuzené o nezbytné živiny. Dále také pili čaj připravený z jedovatého stromu urushi, který fungoval podobně jako posmrtný balzám. Tento nápoj totiž dělal těla mnichů toxickými, aby nic nenapadalo jejich tkáně.

To, jestli hospitalizovaný muž sebemumifikaci opravdu praktikoval, není jitsé.

Zdroj: Daily Star, Gizmodo

KAM DÁL: Létání je v posledních dnech pouze pro odvážné. Piloti mají problémy s přistáním.

https://www.ctidoma.cz/clanek/zajimavosti/metoda-sebemumifikace-asi-ten-nejdesivejsi-zpusob-jak-se-"dozit"-vysokeho-veku-68529
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.