Nenechte se při výběru z bankomatu okrást: Co musíte vždy zkontrolovat?

Je potřeba si dávat pozor, jestli na bankomatu, ze kterého si chcete vybrat, není připevněný plastový panel
Je potřeba si dávat pozor, jestli na bankomatu, ze kterého si chcete vybrat, není připevněný plastový panel
zajímavost

O hotovost vás může připravit dokonce i bankomat, ke kterému chodíte pravidelně. Předtím, než do tohoto typu automatu zadáte svůj PIN a požádáte o výběr hotovosti, je nutné se ujistit, že se k vám zvolená částka skutečně dostane.

reklama

Jeden z uživatelů sociálních sítí se svěřil s děsivým zážitkem při výběru hotovosti z naprosto neškodně vypadajícího bankomatu. Poté, co zadal pin a zvolil částku, kterou si chce vybrat, se totiž vůbec nic nedělo.

Mladík si nakonec uvědomil, co přesně se v tu chvíli stalo. Mohl přijít o poměrně vysokou částku. Automat mu totiž bankovky zdánlivě nevydal. Řada lidí by si tak řekla, že jde nejspíše o poruchu bankomatu, že jim sice peníze nevydal, ale nejspíše jim tím pádem ani nezmizely z účtu. Nakonec by s největší pravděpodobností zkrátka zkusili své štěstí jinde.

Muž ale stroj prozkoumal a narazil na důvod, proč nedostal svou hotovost. Někdo totiž na bankomat umístil plastový panel, který zakrýval místo, které slouží k výdeji hotovosti. Automat tak bankovky ve skutečnosti vydal, ty ale zůstaly zachycené za plastovým panelem.

Podvodníci tedy mohou podobné panely připevnit téměř na jakýkoliv bankomat a poté ke stroji zkrátka jen znovu přijít a vybrat jejich obsah.

Rozhodně tedy není tedy radno bankomatům slepě věřit, a to dokonce ani těm, které máte vyzkoušené. Vše totiž může být jinak.

Video, ve kterém mladík názorně ukázal, jakou část bankomatu je nutné zkontrolovat a jak přesně plastová přepážka vypadá, se stalo hitem. S největší pravděpodobností tak jeho sledujícím ušetřil desetitisíce korun.

 

@jenny.sofficial #scammed #Cashmachine #scammers #newscam ♬ original sound - userJennyS

 

 

Zdroj: TikTok/@jenny.sofficial

KAM DÁL: Budoucí matka nemohla uvěřit tomu, co si její přítel vzal do porodní místnosti.

https://www.ctidoma.cz/clanek/zajimavosti/nenechte-se-pri-vyberu-z-bankomatu-okrast-co-musite-vzdy-zkontrolovat-69969
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.