Průšvih Tesly. Kamera natočila děsivý výbuch v garážích

V posledních letech došlo k několika vznícením elektromobilů Tesla

Až budete příště parkovat, raději se ujistěte, že vedle vás nestojí auto značky Tesla. Na čínské sociální sítí se totiž objevilo video, které zobrazuje explozi zaparkovaného vozu Tesla Model S. Výrobce elektromobilů už vyslal na místo vyšetřovací tým, aby záznam prozkoumal.

reklama

Podle uživatelů sociální sítě Weibo byl videozáznam pořízen v Šanghaji. Agentura Reuters nicméně uvedla, že zatím nebyla schopna původ záznamu prověřit.

"Okamžitě jsme na místo vyslali tým a podporujeme místní úřady při zjišťování faktů," uvedla Tesla. "Podle toho, co zatím víme, neutrpěl nikdo zranění," dodala.

Není to jediný případ

Od roku 2013 bylo zaznamenáno nejméně 14 případů vznícení elektromobilů Tesla, většinou po nehodě. Tesla tvrdí, že její vozy jsou zhruba desetkrát méně náchylné k požáru než automobily s benzinovým pohonem.

Analytici tvrdí, že nejnovější incident pravděpodobně nebude mít výraznější dopad na odbyt společnosti Tesla v Číně. "Tesla měla incidenty s požáry už dříve, na její pověst v Číně to však nemělo velký vliv," uvedl analytik Alan Kang ze společnosti LMC Automotive.

https://www.ctidoma.cz/clanek/zajimavosti/prusvih-tesly-kamera-natocila-desivy-vybuch-v-garazich-49334
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.