Slzy a dojetí: Americký veterán se po 75 letech ve Francii setkal se svou láskou

Osud si někdy s lidmi zahrává. Francouze teď dojal příběh amerického válečného veterána, který se ve Francii po 75 letech setkal se svou někdejší válečnou láskou. Milenci spolu strávili v roce 1944 dva měsíce, než byl Američan převelen, pak už se nikdy neviděli. 

reklama

Schůzku zorganizoval štáb stanice France 2, jemuž veterán K. T. Robbins ukázal při natáčení v USA černobílou fotografii své tehdy osmnáctileté lásky Jeannine Ganayeové. "Byla velmi něžná a myslím, že mne milovala," uvedl starý muž a vyjádřil přání, zda by se mohl setkat alespoň s její rodinou. "Ji už asi neuvidím, nejspíš zemřela," dodal Robbins, který se po návratu do Spojených států oženil. Na Ganayeovou ale nezapomněl.

Celou dobu jsem tě miloval!

Lidé z televize zjistili, že stará dáma stále žije, je jí 92 let a bydlí v domě důchodců v severovýchodní Francii. Pro veterána, který přijel na oslavy výročí vylodění spojenců v Normandii, pak nachystali překvapení - schůzku s bývalou láskou, nyní rovněž vdovou.

Setkání zachytily televizní kamery. "Celou dobu jsem tě miloval, po celou dobu, stále jsem tě nosil v srdci," říká na nich Robbins své bývalé milé. "Říká, že mne má rád, to jsem rozuměla," uvedla devadesátnice. "Já taky. Pořád jsem na něj myslela a říkala jsem si, že snad se jednou vrátí."

Dodala, že si vzpomíná i na Robbinsův kvapný odjezd. "Když odjel v nákladním voze, samozřejmě jsem plakala, byla jsem velmi smutná." Robbins a Ganayeová, která se nyní jmenuje Piersonová, spolu strávili několik hodin. Loučili se v slzách a slíbili si, že se zase uvidí.

https://www.ctidoma.cz/clanek/zajimavosti/slzy-a-dojeti-americky-veteran-se-po-75-letech-ve-francii-setkal-se-svou-laskou-50519
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.