Děti můžete mít pod dohledem, i když nejste v jejich dosahu

Vypadají jako hodniky, ale umí daleko víc...
Vypadají jako hodniky, ale umí daleko víc...

Také jste chodili ven sami? Do parku, na hřiště, do cukrárny na zmrzlinu? A co vaše děti? Pouštíte je ven samotné, nebo máte o ně dnes takový strach, že chcete vědět, kde přesně jsou?

reklama

Dnešní doba skýtá spoustu nástrah. Děti se tak mohou lehce stát obětí trestného činu. Podle statistik se za poslední rok pohřešovalo 5 600 dětí. Toto alarmující číslo nás rodiče přímo vybízí k tomu, abychom své děti chránili. Ale jak to udělat, když jsme v práci?

Zkušenost maminky Kláry

Bydlíme v Klánovicích, já i manžel dojíždíme do centra Prahy za prací. Naše desetiletá dcera pak po škole přechází například na kroužky. Máme o ni obavy, proto jsem ji koupila lokátor, který vypadá jako hodinky. Mám o ní dokonalý přehled. Vím, že jí to nemusí být úplně příjemné, hodně jsme o tom spolu mluvily, ale bezpečnost je podle mě na prvním místě. Proč tedy nevyužít nejnovějších technologií užitečným způsobem?

Aplikace do mobilu

Jednou z možností, jak mít ratolest pod dohledem kdekoliv a kdykoliv je aplikace v mobilu. Díky ní budete přesně vědět, kde se váš potomek nachází. V praxi to může vypadat například takto: ratolest vyrazí ze školy na kroužek, a vy sledujete, kudy jde a následně vidíte, zda dorazilo do svého cíle.

Mohlo by vás zajímat: Zařizujeme pokoj pro školáka

Lokátor jako hodinky

Tváří se jako obyčejné hodinky. Avšak je daleko důmyslnější.  Lokátor je digitálními hodinkami, které mají v sobě zabudovaný modul, který neustále zaznamenává místo pohybu vašeho dítěte. Tak víte o jeho každém kroku. „Hodinky“ mají i reproduktor a mikrofon. Také je možné dítěti vymezit tzv. bezpečnou zónu. Jakmile ji opustí, budete o tom ihned informováni. Součástí „hodinek“ je i SOS tlačítko v případě nouze. Jakmile jej dítě zmáčkne, skrytě se vytočí vaše číslo a vy tak slyšíte, co se v jeho okolí právě děje.

Přívěšek na krk

Další možností, jak mít své dítě pod dohledem, i když právě nejste v jeho dosahu, je přívěšek na krk. Ten v sobě ukrývá stejně jako „hodinky“ mikrofon a reproduktor i modul, který zaznamenává pohyb dítěte. Taktéž má SOS funkci pro případ nouze.

Kde a za kolik

Na našem trhu již existuje hned několik firem, které tyto lokátory nabízí. Nejlépe zakoupíte v e-shopu, ale samozřejmě také v kamenných prodejnách. Například spyobchod má kromě e-shopu i svůj showroom na Praze 4.

Ceny se liší nejen dle firem, ale i závislosti na tom, co si objednáte. V zásadě se však pohybuje měsíční paušál za základní službu od 200 Kč, exkluzivní stojí kolem 600 Kč. Cena zařízení je pak odvislá od provedení, značky i funkcí.

 

https://www.ctidoma.cz/clanek/zdravi-a-styl/deti-muzete-mit-pod-dohledem-i-kdyz-nejste-v-jejich-dosahu-18084
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.