Do důchodu s plastikou? Některé jsou zdarma, přesněji řečeno na pojišťovnu

Po úpravě víček se oči doslova rozsvítí
Po úpravě víček se oči doslova rozsvítí

Existují některé zákroky plastické chirurgie, které vám zdravotní pojišťovny uhradí, jiné si musíte zaplatit z vlastní kapsy. Obvykle to nejsou malé částky, ale je to záležitost vašich priorit. Je to možnost konečně si splnit tajné přání, možná chcete nastartovat druhou kariéru, začít nový život s mladším partnerem... Anebo prostě chcete dobře vypadat.

reklama

Plastika vám provětrá peněženku. I když je skvěle provedená, nezachrání vám rozpadající se manželství, neodstraní problémy v práci. Ale dodá sebevědomí, to ano. Pokud jste se definitivně rozhodla, poraďte se s dobrým plastickým chirurgem a jděte do toho.

Něco máte od pojišťovny zdarma

Zdravotní pojišťovny nejčastěji proplácejí drobné zákroky, jako je například ošetření mateřských znamének, odstranění tukových cyst (lipomů) a samozřejmě zhoubných nádorů kůže. Potřebujete jen doporučení dermatologa.

Ze zdravotního pojištění jsou hrazeny, ovšem jen za určitých podmínek, i následující zákroky:

Operace prsou

Ortoped, mamolog nebo neurolog (a nakonec i revizní lékař konkrétní zdravotní pojišťovny) musí doporučit redukci nadměrně velkého poprsí (gigantomanii), kvůli němuž má klientka prokazatelné zdravotní problémy, nejčastěji silné bolesti zad. V případě, že bylo ženě odstraněno prso kvůli nádorovému onemocnění, a pokud to doporučí její ošetřující lékař, rekonstrukci poprsí platí rovněž pojišťovna.

 

Operace očních víček

Tato zákroky se v poslední době dělají velmi často, obličej se po nich vysloveně rozsvítí a omládne.

Pokud máte kůži na horních víčkách převislou tak, že málem nevidíte, může se vám podařit přesvědčit svého očního a nakonec opět revizního lékaře o potřebě absolvovat tento zákrok „na pojišťovnu“.

 

Operace břicha

Lékař doporučí a revizní lékař obvykle schválí tuto operaci v případě, že došlo k velkému rozvolnění přímých břišních svalů, nebo je nutné odstranit velké kožní převisy vzniklé při velké redukcí váhy a hrozí nebezpečí deformace břišní stěny.

Pro zajímavost, pokud to netušíte: všechny tyto zákroky (operace prsů nevyjímaje) čím dál častěji absolvují i muži.

 

https://www.ctidoma.cz/clanek/zdravi-a-styl/do-duchodu-s-plastikou-nektere-jsou-zdarma-presneji-receno-na-pojistovnu-16846
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.