Fofrníky nejsou! A nebudou!

Náš spolek děvčat středního věku trávil včerejší odpoledne v bazénu a zkoušel, zda v něm skleničky jen lehce naplněné proseccem nebo růžovým budou plavat. Pokus se povedl, plavaly.
Náš spolek děvčat středního věku trávil včerejší odpoledne v bazénu a zkoušel, zda v něm skleničky jen lehce naplněné proseccem nebo růžovým budou plavat. Pokus se povedl, plavaly.

Pokud máte sklep, máte kliku. Pracujte tam. Můžete si rovnat džemy a kompoty na policích, když jste předtím pilně zavařovali, můžete zkontrolovat zásobu vína, pokud ji nestíháte průběžně likvidovat. Větrníky nejsou a prý nebudou, ale vedro zůstává.

reklama

Kdo má dovolenou, stinný koutek si najde. Kdo má doma bazén, tak má letos taky velkou kliku. Koupání ve volné přírodě je ve většině rybníků a koupališť hodně rizikové.

Pustíme si Nastěnku a Ivánka?

Vzpomínáme na procházky, při nichž jsme se tetelili zimou, těšíme se na bouřku a večer přemýšlíme, jestli si v zásobě DVD nevyhledat Zimní romanci, Sněhy Kilimandžára nebo aspoň Mrazíka. Pane profesore, to oteplování opravdu, ale opravdu neexistuje?

Ještě pár „mouder“ proti horku

☺Trochu alkoholu, nejlépe vína, nevadí, ale jen málo a ředit vodou.

☺Dámy i pánové, noste klobouky nebo kšiltovky.

☺Dámy, místo těsných triček a džín oblékejte volné lehké topy nebo šaty, neobouvejte boty na podpatku, nohy otékají i v sandálech.

☺Pánové, v tomto klimatu vám odpustíme jinak neodpustitelné záležitosti jako ponožky v sandálech, kraťasy kostkované jinak než šortky, ale co opravdu nedělejte – nechoďte s rozepnutou košilí (chce se mi dodat – přes pivní pupek).

☺Dámy, zkuste i vějíř, noste sebou sprej s minerální vodou na osvěžení pleti.

První pomoc proti mdlobám

A pokud na vás jsou mdloby, což je v tomto počasí klidně možné, sedněte si – pokud není poblíž židle nebo lavička - na zem; šaty se vyperou a vy se nepraštíte do hlavy nebo si nezlomíte ruku, kdybyste opravdu omdlely/i. Pomáhá taky, pokud máte sebou studenou láhev s pitím, přiložit si ji na čelo nebo na zátylek. 

https://www.ctidoma.cz/clanek/zdravi-a-styl/fofrniky-nejsou-a-nebudou-15204
reklama
#koupání #oblečení #zdraví #horké klima

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.