Hotel, nebo individuální hlídání? Podle čeho vybrat pro vašeho zvířecího miláčka to nejlepší?

Cena za individuální hlídání zvířátka se pohybuje kolem 400 Kč za den
Zdroj: Hlídací agentura Nechci být sám
Cena za individuální hlídání zvířátka se pohybuje kolem 400 Kč za den

S majitelkou firmy na hlídání zvířátek Ing. Lucií Janešovou jsme si povídali o tom, jak řešit hlídání zvířecího mazlíčka a jak poznat dobrý zvířecí hotel.

reklama

Je doba dovolených.  Když nechci nebo to není možné se svým zvířecím mazlíčkem cestovat, jaké jsou možnosti hlídání?

Majitelé mazlíčků mohou volit mezi psími hotely a individuálním hlídáním, které zajišťují firmy, nebo si jen najít někoho na inzerát – soukromou osobu. Vše ale přichází na řadu až po rodině, známých a kamarádech, kteří jsou ochotni hlídat.

Kromě psa a kočky, jaká zvířata si mohu nechat pohlídat?

Pohlídat lze víceméně jakékoliv zvířátko, pejsek a kočička jsou nejčastější klienti, hlídají se také králíčci, morčátka, křečci, potkani, psouni, fretky, zebřičky, andulky, různí papouškové. Hlídali jsme též leguána, poníka a ovečky.

Podle čeho mám volit – zda hotel nebo individuální hlídání?

Záleží na každém zvířátku na co je zvyklý. Pokud máte pejska, který žije na zahradě a nechodí do domu, pak mu postačí hotel pro psy. Pokud máte ale pejska „gaučáka“ a domácího mazlíčka, který je zvyklý na přítomnost páníčků a procházky, volte individuální hlídání. Pejsek z bytu, zvyklý spát v posteli, by nesnášel dobře zavření do kotce a vypuštění do výběhu na venčení. Mohlo by ho to dost změnit a vystresovat. Kočičky v naprosté většině případů nemají rády cestování a změnu prostředí, která je stresuje, u těch bych volila individuální hlídání formou návštěv u majitelů, aby kočička byla ve svém prostředí.

Podle čeho poznám dobrý zvířecí hotel?

Dobrý zvířecí hotel Vás nechá se podívat, kde bude pejsek či kočička bydlet, seznámí Vás s chodem hotelu, s lidmi co se o zvířecí klienty stará. Ukáže Vám, kde bude pejsek spát, pozor bych dala na čistotu a kvalitní zázemí. Dobrý psí hotel zajistí i několik procházek denně. Kočičkám dopřejí škrabadla, hračky a klid.

Znáte nějaké osvědčené v okolí Prahy?

Ano, výběr je již veliký, například Dogpark, Happy dog, Conika a další.

Jaké jsou ceny v hotelích a jaké za individuální hlídání?

Ubytování v psích hotelích je možné sehnat od 200 Kč na den, u individuálního hlídání je cena od 400 Kč na den. Vše záleží na požadavcích majitele a nabízených službách. Ceny rostou se službami navíc. Například, kde je u hotelů psí hřiště, počet procházek, zateplené boudy, možnost využít psí salón apod.. U individuálního hlídání si připlatíte za 24 hodinovou péči o pejska, koupání, česání nebo podávání léků.

reklama
#hlídání domácích mazlíčků #zvířecí hotely

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.