Jak zabavit psa na cestách?

Cestování se psem je příjemnější, řídite-li se několika zásadami
Flickr.com
Cestování se psem je příjemnější, řídite-li se několika zásadami

Ostřílení cestovatelé a psí fanoušci v jednom již možná vědí, že vyrazit se psem na cesty není žádná lahoda. Avšak kromě toho, že se kvůli případným lapáliím často stresují lidé, ani psi to nemají lehké. Jak jim tedy celou cestu zpříjemnit?

reklama

Oblíbené pamlsky po ruce

Od nepaměti se ví, že psy je třeba, stejně jako lidi, chválit. K tomu slouží různé pamlsky a pochoutky, které se dají pohodlně zabalit na cesty a užívat je vždy, když bude třeba psa odměnit. Třeba za to, že v cizím městě nic neprovedl anebo i za to, že konečně, alespoň jednou v životě, poslouchá.

Hračky s sebou

Často se doporučuje snažit se psovi udělat alespoň trochu známé prostředí. Má-li tedy nějakou oblíbenou hračku, není radno na ní zapomínat. Ta pomůže psovi navodit dojem, že se vlastně nic neděje, pouze se jede na výlet.

Čtěte také: Jak s mazlíčkem cestovat za hranice

Pozor na jiný režim

Je-li pes naučen jíst dvakrát denně v určitou dobu, neměly by se tyto návyky příliš měnit. V cestovním itineráři se přece vždy najde skulinka na posilnění a následnou procházku. Panují-li navíc taková vedra jako v posledních dnech, je nezbytné dbát i o pravidelný pitný režim. Tento problém řeší voda pro psy Fooky Water, která je k dostání i s mističkou, a tím pádem je vyřešeno i to, kam vodu nalít. Voda je obohacena o vápník, který prospívá zdravému růstu kostí a svalů pejska.

Bezpečí v autě

Dbát na bezpečí při jízdě je třeba i u zvířat. Jedná-li se o malé plemeno, není od věci koupit přepravku, a pejsek tak nebude s každou zatáčkou cestovat po sedačce. Doporučujeme do přepravky dát oblíbenou deku či ručník, který vládne pachy domova a psa uklidní.

Jak s hudbou v autě

Pokud je pes z jízdy vystresovaný, hlasitost hudby v autě by neměla přesáhnout únosnou hranici. Psí uši jsou daleko citlivější, a pokud nechcete, aby pes vyl do rytmu Kabátů, držte volume vlevo.

Ohleduplnost je na místě

Pes vycítí lidské emoce lépe než kdejaký trénovaný empatik. Je tedy dobré ho uklidňovat, občas pohladit a snažit se jízdu co nejvíce přizpůsobit jeho návykům. Když pejsek vycítí, že současná nálada jeho páníčka je mírumilovná, sám bude klidnější.

reklama
#pes #cestování se psem

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.