Kam s dětmi: Za medvědy z Večerníčka

Podle čeho poznáte Kubu, Vojtu a Matěje? Odpověď najdete v textu
Město Beroun
Podle čeho poznáte Kubu, Vojtu a Matěje? Odpověď najdete v textu

Vojta, Kuba a Matěj. Hvězdy z pohádky pro nejmenší Méďové letos oslavily patnácté narozeniny. Výlet za nimi slibuje parádní zážitek nejen pro děti.

reklama

Medvědárium, kde tyto seriálové hvězdy nalezly svůj domov, se nachází jen několik minut od centra Berouna - v areálu lesoparku Městské hory v Berouně. Medvědi tu mají prostorný výběh s bazénem a průlezkami. Všichni, kdo se za nimi přijdou podívat, je mohou pozorovat z bezprostřední blízkosti díky terase vybudované nad jejich domečkem.

Který je který?

Hlavně děti bude zajímat, který je Vojta a který Kuba a Matěj. Na první pohled se může zdát, že bráškové jsou k nerozeznání, nicméně podíváte-li se na ně pozorněji, zjistíte, že každý má své „poznávací znamení“.

Matěj se od svých bratrů odlišuje světlým pruhem na zádech.

Kuba je kulatější

Vojta je menší a má špičatější hlavu

V lesoparku najdete dětské hřiště i občerstvení

V těsné blízkosti medvědária je i hřiště pro děti – dřevěné houpačky, prolézačky, skluzavky, i pískoviště. A když vás přepadne hlad, můžete si dát v místním občerstvení třeba výborné palačinky, které tu nabízejí v mnoha variantách – na slano i sladko. Jakmile se občerstvíte, můžete se vydat zase o kousek dál.

Městská rozhledna

Pár metrů do kopce se mezi stromy tyčí městská rozhledna z roku 1936. V devadesátých letech byla uzavřena z důvodu zchátralosti. Od roku 1999 opět vítá nové návštěvníky. Rozhledna na Městské hoře je necelých čtrnáct metrů vysoká. Toho, kdo zdolá její schody, odmění krásným výhledem nejen na město Beroun, ale také na okolní kopce. Rozhledna je otevřena denně a vstupné je opravdu symbolické. Medvědárium je přístupné bez vstupného.

Věděli jste, že…

Město Beroun má ve svém znaku i vlajce právě medvěda

Místní hokejisté zase nesou jméno Berounští medvědi

reklama
#výlet #medvědárium

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.