Když štěně trpí nechutenstvím

Za nechutenstvím může stát špatně zvolené krmivo, ale i závažné onemocnění
Za nechutenstvím může stát špatně zvolené krmivo, ale i závažné onemocnění

Odmítá granule i konzervy, je těžké najít něco, co by mu chutnalo. Může se jednat i o onemocnění?

reklama

„Příčin může být mnoho. Psovi nemusí vyhovovat krmivo, a to jak složením, konzistencí nebo příchutí.  Je dobré, abyste také štěně odčervili, i to může být z jednou příčin. Další příčinou mohu být i nespecifické střevní záněty, ale i další závažná onemocnění,“ říká MVDr. Veronika Grollová. Pokud je štěně odčervené, vystřídali jste různé druhy krmiv a pes stále není při chuti, určitě je nutné zajít k zvěrolékaři, aby odhalil pravou příčinu.

Léky na zvýšení chuti k jídlu raději ne

Na zvýšení chuti k jídlu existují i léky. To má však své úskalí. „Někteří kolegové používají na podporu chuti například i kortikosteroidy, což dle mého názoru není úplně žádoucí vzhledem k jejich četným jiným účinkům,“ vysvětluje MVDr. Veronika Grollová.

https://www.ctidoma.cz/clanek/zdravi-a-styl/kdyz-stene-trpi-nechutenstvim--17759
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.