Mingles - celosvětový hit ve vztahu

Spolu jak to vyjde, jinak každý sám za sebe. To je Mingles
Spolu jak to vyjde, jinak každý sám za sebe. To je Mingles

Co znamená pro vás, když vám někdo řekne, že žije tzv. mingles? Je to výraz pro vztah, kde sice má partnera či partnerku, na chvíle volna, na chvíle soukromé i intimní, ale oba žijí svůj život v oddělené domácnosti. Tito lidé jsou na sobě naprosto finančně, časově i jinak nezávislí. Mají svoji svobodu, i když patří k sobě.

reklama

Pro mingles lidi je hlavní zásadní věc to, že mají stálého partnera, na kterého se mohou obrátit, když je třeba. I když 100% jistotu nemáme v žádném vztahu. Čím více si člověk myslí na jistotu, tím víc to někdy bolí, když pozná, že se krutě mýlil.

 

Podstata žití v mingles.

Pro tyto lidi je velmi důležité, aby okolí vědělo, že patří k sobě, a dávají to náležitě najevo. V tomto vztahu obvykle nejsou tolerována žádná náhodná seznámení na jednu noc, či střídání partnerů. Ale na druhou stranu, když žijí ve svém a jsou si sami pány volného času, kde je záruka, že to tak doopravdy je?

Mají jeden druhého pro sebe, když mají na sebe čas, setkávají se, jen když oba chtějí. Po večerech sedí u počítačů a píši si, jak by to bylo krásné, kdyby byli spolu. Ale vypnout počítače a sejít se, to ne. To raději proťukají celý večer o tom, co by bylo, kdyby bylo.

V praxi to většinou znamená, že se schází v určité dny v týdnu, tráví spolu i večer, ale ráno se rozejdou a jdou si každý zase po svém. Jeden zaklapne za sebou dveře a už je myšlenkami v práci, už myslí, co má kde udělat, a ty si za dveřmi dělej, co chceš, ale teď neotravuj.

Občas se domluví na společně stráveném víkendu či dovolené, ale není to podstatou jejich vztahu. Jde více o to nebýt sám.

 

Výhody mingles jsou nesporné. Hlavně pro chlapy.

Zdálo by se, že život mingles je naprosto dokonalý. Chlapům tento vztah naprosto vyhovuje, a hlavně těm, kteří jsou ženatí, a protějšek o tom nemá ani potuchu. Mají pravidelný sex a vědí, že bude-li to nutné, vždy se vymluví na práci, na nemoc, na nedostatek času, a uhrají to na dvou válečných polích života v pohodě.  Jsou to právě muži, kteří nemají zájem tento vztah jakkoliv měnit.

 

Jak jsou na tom ženy žijicí mingles?

Ze začátku je to stejné na úrovni výhod, jak pro ženy, tak pro muže. Ženám ale tento vztah obvykle po nějaké době přestává vyhovovat. Po čase se přece jen chtějí vidět častěji, sdílet spolu delší dobu, usínat a probouzet se vedle druhého.

 

A problémy jsou na světě.

To vše pak je jen kousek od chvíle, kdy ženy začnou zasypávat muže otázkami, co je táhne pryč, proč nechtějí zůstat déle. Chlap se dostává do presu, neví co na to říci, nechce ztratit ženu, ale zároveň i volnost kterou má, a začne vnitřní boj kdo s koho.

Pak je víc a víc konfliktů, které mohou skončit i rozchodem. Většinou tak vztah i končí. Velmi často se stává, že se tato dvojice zamotá do začarovaného kruhu věčně se opakujících rozchodů a udobřování.

Život ve stylu mingles není vhodný pro všechny. Oproti klasickému vztahu je mingles daleko méně stereotypní, nebrání soukromým zážitkům bez partnera. Mingles přeje koníčkům náročným na čas, ale i času na partu kamarádů a kamarádek bez otázky, zda pro protějšek znamenají víc jak my. Lidé si dokážou více užít života, než lidé, kteří se rozhodli pro klasický partnerský vztah.

 Je velmi snadné v tomto případě propadnout žárlivosti, výčitkám a podezíravosti.

 

 

https://www.ctidoma.cz/clanek/zdravi-a-styl/mingles---celosvetovy-hit-ve-vztahu-18195
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.