Podle čeho vybírat povlečení a další bytový textil?

Naprostým základem vybavení do domácnosti je kvalitní povlečení
Foto: archiv
Naprostým základem vybavení do domácnosti je kvalitní povlečení

Přejete si mít útulně zařízenou domácnost, ale nevíte, podle čeho vybírat jednotlivé kousky vybavení? Není se čemu divit, protože existuje skutečně velké množství různých možností. Z toho důvodu se vám jistě bude hodit následující článek zaměřený na výběr bytového textilu a dalších doplňků pro útulně zařízenou domácnost.

reklama

Kvalitní povlečení z příjemných materiálů je základ

Naprostým základem vybavení do domácnosti je kvalitní povlečení. Jde totiž o důležitý kousek, se kterým přicházíte do styku po dobu celé noci. Maximální kvalita materiálu je tak rozhodně na místě. A jaké povlečení je nejlepší sázkou na jistotu? Chybu neuděláte při výběru povlečení z bavlny. Ta může mít skvělou podobu na léto i na zimu. Když bude vaše pokožka v přímém dotyku právě s bavlnou, podpoříte tím nejenom lepší termoregulaci, ale zajistíte i výkonnější absorpci přebytečné vlhkosti.

Vytvořte útulný dojem s prvky z galanterie

A protože v domácnosti jde z velké části o okrasné prvky, které plní spíše dekorativní účel, záleží i na vybrané galanterii. Na Mikaton.cz naštěstí najdete všechno potřebné, jako jsou nejrůznější háčky, garnýže, sponky, ale i nitě nebo potřeby na pletení pro vytváření vlastních krásných dekorací a doplňků do jednotlivých místností.

Celý designový efekt dotvořte pomocí dekorací

Právě dekorace přitom pomohou s dotvořením osobního a útulného dojmu, který promění obyčejnou místnost ve váš domov. Na druhou stranu si však dávejte pozor, ať to s dekoracemi nepřeženete, protože mohou zabrat hodně místa a musí se z nich otírat prach. Při větším počtu drobností by takový úklid mohl zabrat poměrně hodně času. Výběr dekorací samozřejmě přizpůsobte ročnímu období. Výjimkou tak není několik různých sad, které občas proměníte a následně zase schováte třeba do sklepa.

reklama
#povlečení #bytový textil #vybavení domácnosti #galanterie

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.