Pražírna kávy zpod Malých Karpat má co nabídnout

komerční sdělení

Ať už máte rádi kávu hořkou, nebo naopak oceníte v espressu spíše ovocné tóny, značka kávy, kterou vám nyní představíme, dokáže ulahodit opravdu každému. Není se čemu divit, vždyť na trhu je již více než 10 let.

reklama

Výběrová káva Ebenica s tradicí od roku 2009

Řeč bude o slovenské kávě Ebenica, kterou ještě v roce 2009 založil Marek Fajčík. Marek byl odjakživa milovníkem kvalitního jídla a nápojů, no a káva k nim patřila také. Během své kariéry v nadnárodních společnostech měl možnost hodně cestovat, a tedy i ochutnávat. Když si všiml, že káva v zahraničí chutná vždy mnohem lépe než doma, rozhodl se, že opustí teplé místo ve velké firmě a začne podnikat. Jak jinak než s kávou.

Bohaté kávové portfolio, které zachutná…

Od okamžiku vzniku značky až po současnost už uběhlo jedenáct let a firma si vybudovala své jméno nejen doma, ale i v zahraničí díky vysoké kvalitě, čerstvosti, ale především chuti. V nabídce jejich e-shopu s kávou najdete téměř 20 káv různého původu, odrůd, složení, pražení, a tedy i chuti. Představíme vám ty nejpopulárnější.

Pestrobarevný svět 100 % Arabica káv

Pokud jste milovníkem 100 % Arabicy, Ebenica vám jistě ulahodí. Drtivou většinu jejich káv totiž tvoří právě 100 % Arabica. Kromě běžných „stálic“ s tradičními tóny čokolády a oříšků, jakými jsou například Brasil Santos či Colombia Supremo, nabízí Ebenica i ovocnější kávy s vyšší aciditou. Velmi oblíbenou je edice káv Limitka, která na pravidelné bázi představuje výběrové kávy z celého světa. Právě tyto 100% Arabica kávy mají svěžejší, ovocnější tóny, které potěší zejména fanoušky kyselejších espresso káv.

Klasická chuť italské kávy

Jestliže naopak preferujete silnější kávy s hořkými tóny tmavé čokolády a tabáku, určitě ochutnejte některou z kávových blendů Ebenica. Mnohé z nich byly oceněny v americké soutěži Coffee Review či britské Great Taste. Například letošním vítězem Great Taste v kategorii espresso káv Ebenica Intensivo, která získala 2 zlaté hvězdy, je charakteristická zemitější, se sladkou chutí, s tóny čokoládového krému, javorového sirupu a oříšků.

Káva skutečně pro každého

Bohužel, jsou mezi námi i lidé, kteří kávu milují, ale nemohou ji pít tolik, kolik by chtěli, nebo její konzumaci musí značně omezovat. A proto tým lidí z pražírny EBENICA COFFEE vymyslel unikátní produkt. Kromě dnes již klasické bezkofeinové kávy, kterou u nich najdete pod názvem Ebenica Zero, vyrábějí i nízkokofeinovou kávu Ebenica Siesta. V čem je tahle káva unikátní?

Tak v první řadě zpracováním – zelená kávová zrna jsou totiž kofeinu zbavovány za pomoci tzv. Swiss Water Process, což je šetrný a zdraví neškodný certifikovaný proces, který nepoužívá oxid uhličitý nebo jiná organická rozpouštědla a chemické látky. I pražení této kávy je trošku světlejší, aby se jednak v kávě uchovaly cenné látky a zároveň zvýraznily její chuťové tóny mandlí, melasy a mandarinek. Navíc, testy z akreditované zkušební laboratoře ALS SK ukázaly, že Ebenica Siesta má nejenom o polovinu méně kofeinu než běžná kofeinová Arabica, ale taky že obsahuje velmi mnoho polyfenolů, tedy zdraví prospěšných antioxidantů. Díky tomu si mohou chuť kávy vychutnat nejen lidé s vysokým krevním tlakem, ale i těhotné či kojící ženy.

https://www.ctidoma.cz/clanek/zdravi-a-styl/prazirna-kavy-zpod-malych-karpat-ma-co-nabidnout-62377
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.